Direktlänk till inlägg 27 juni 2007

Snoddas, orsaken till mitt stora marsvins intresse.

Av Åsa - 27 juni 2007 13:28

Visserligen fick jag aldrig någon hund, trots att det var högst upp på önske listan i många år.Men jag fick ha en massa andra djur och det var mer än de flesta av mina vänner fick. Mina föräldrar gick nog med på det mesta i djurväg men vid hunden tog det stopp. Den får du köpa när du blir vuxen och flyttat till egen bostad sa de om och om igen.Det gjorde jag också, men om henne skriver jag en annan dag.


Idag vill jag berätta om mitt första marsvin, Snoddas som introducerade mig i marsvinens värld!

Bilden har jag målat då jag  var runt 5-6 år.

Snoddas blev med tiden  en lagom rund herre som var enormt snäll och jag älskade honom så mycket. Han inköptes i en djuraffär , burarna som man kunde köpa tyckte mina föräldrar var för  små så min pappa snickrade en stor låda med lagom höga kanter. Över ett hörn satte han en skiva så att det blev ett tak som han kunde vara under.

Han bodde i mitt sovrum och vi låg ofta tillsammans i sängen och gosade.

På sommaren hade jag honom ofta med då jag var ute.

På den tiden så var det ju ingen lag på att marsvin skulle vara minst två och man ansåg väl generellt att två hanar skulle man inte ha ihop.

Brorsan fick så småningom ett marsvin han med och den lilla killen lyckades om o om igen med bedriften (trots sin ringa storlek) att komma över kanten till sin bur och över kanten till Snoddas bur.Så vi trotsade åsikten om två hanar ihop och det gick så bra. Snoddas blev som en pappa för lille Tussen.


När jag var barn hade vi en husvagn som  vi kuskade runt med några veckor på sommaren.Tror nog att min föräldrar från början hade funderat på att se om någon annan kunde ta hand om Snoddas då vi var iväg.

Men aldrig i livet sa jag, då stannar jag också hemma. Så Snoddas fick hänga med.Han fick besöka bla Öland och flera gånger var vi på Västkusten.

Gick så bra så tills han av trolig ålderdom blev dålig då vi var i Varberg eller var det Lysekil !?Det var  iallafall en planerad 2 veckors vistelse óch vi var där tillsammans med en annan familj.Efter drygt en veckas vistelse så blev min älskling  dålig och man såg att han nog inte hade långt kvar.


Försökte få honom att ta lite vatten osv men han somnade sedan in.Jag var ju näst intill otröstlig men tacksam  för att han var med där och inte "på hemma plan" med någon marsvins vakt.

Men detta ställde ju även till det på så vis att det var några dagar kvar på den tänkta semster vistelsen.Säkert diskuterade ju mina föräldrar hur man skulle gå till väga och förökte sedan få mig att god ta en begravning av min älskling på plats. Fanns ju en sådan fin skogs dunge längre bort...

Men jag blev tokig, hur i all världen skulle jag kunna hälsa på honom då?Näpp jag vek inte en tum, så mina snälla föräldrar insåg att i vilket fall så var nog semestern slut så vi fick packa ihop och bege oss hemåt.

Jag ville ha Snoddas som låg i en kartong eller liknande inne i bilen i mitt knä.Men den "fighten" gav jag mig i och han åkte i bagage utrymmet.

Kände säkert att jag fick vara tacksam för att vi iallfall åkte hem så han kunde få en riktig begravning, vilket han fick.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 april 2011 09:51


  Underbart med våren, solen och värmen. Härlig årstid! Ledig några dagar och då blir det att ägna endel tid åt trädgården. Lite längre fram blir det mer att rikta in sig på vår altan som började byggas förra året men ska göras klart (saknar "st...

Av Åsa - 3 april 2011 22:44

Var till min dr förra veckan och nu har jag trappat ut kortisonet. Har känt mig enormt mycket tröttare sista dagarna och det kan ju vara just att kortisonet nu är borta, men bara att kämpa på och det kanske blir bättre.   Mina vita blodkroppar ...

Av Åsa - 22 mars 2011 22:02

Nyss hemkommen från jobbet.Är så tacksam för att jag har ett arbete som jag trivs med och har så härliga arbetskamrater.Finns ju många som inte trivs med det arbete de har eller med arbetskamraterna och det måste vara väldigt jobbigt. Nu smaskar ja...

Av Åsa - 12 mars 2011 17:21


   Tänk vad åren går fort.Idag fyller yngsta dottern 10år.Så här ska vi äta tacogratäng som födelsedagsbarnet önskat och sedan ska vi snaska på lördagsgodis och kika på melodifestivalen. I år har jag ingen riktig favorit (än) men kanske får under k...

Av Åsa - 11 mars 2011 09:12

Min mage mår till och från inte så bra men nu har det varit ihållande och har mest haft ont i magen sista veckorna.Äter omeprazol varje dag och försöker peta i mig sådant som ska passa magen i matväg men går "sådär". En av största orsakerna till be...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<<
Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards