Alla inlägg under juni 2007

Av Åsa - 25 juni 2007 19:28

I kväll ska jag kika på tv, har nyss ögnat igenom tv tablån och 21.00 blir det "Mördare okänd" som jag bänkar mig framför.

A. Förhoppningsvis ligger mina söta barn i sina sängar då och inväntar John Blund.

B.Har man oflyt är de inte i säng utan springer upp och ner för trappen och vill allt möjligt eller så är de osams, trots att de har egna rum att hålla sig i !!

Men nu hoppas jag på alternativ A...

Då ska jag ha en skön "ensam" kväll då gubben jobbar och väntas hem runt 22.30.Har köpt hem färdig skalade kräftstjärtar att smaska på.

De såg så frestande ut där i affärens trånga hylla, så jag tänkte jag kunde förbarma mig över dem.

Älskar creme fraiche så jag funderar på att göra någon slags röra med den o stjärtarna.I fantasin ser jag denna utsökta röra ligga vackert på en smörgås.

Blir nog gott , bara nu alternativ A infinner sig...


Här har det haglat idag, Lovis -minstingen undrade om det var jul snart...

Bild bevis bifogas !

Av Åsa - 25 juni 2007 12:26

Visserligen är ju många dagar lite lika när man är sjukskriven och "ledig" hela tiden, men måndag är det iallafall.

Denna morgon var olika andra dagar numer på så sätt att väckarklockan faktiskt stod på 08.00.Oturligt så vaknade jag redan 07.00 och hade ingen lust att kliva upp en hel timme innan jag behövde, så jag vände mig om och somnade igen. Men det skulle jag nog inte gjort för värsta mardrömmen infann sig.


Jag var ute på någon resa , skulle med bussen (som vi också kom dit med) och där jag förövrigt även lämnat kvar min väska, då vi skulle hem med samma buss. När jag så klev på var väskan borta och fick då veta att en äldre dam varit inne i bussen men sedan ursäktat sig med att hon klivit på fel buss! Hon hade snott min väska!Första gången i mitt liv som plånbok o dyligt kommit bort, paniken spred sig i kroppen och ilskan likaså.

Första tanken var att spärra bankomat/visa kortet men vilket nummer skulle man ringa??Ett evigt letande i telefon katalogen men när jag sen skulle slå siffrorna så blev det bara fel hela tiden....

När klockan sedan ringde vid 8.00 var jag helt väck och fattade inget, fortfarande super stressad av att väskan var borta...

Så jag hade förstås fått huvudvärk av allt stressande i drömmen. SUCK!

Hade jag vetat detta hade jag gärna gått  upp 07.00 istället...


Varför hade jag nu klockan på ringning överhuvudtaget?

Därför att jag skulle infinna mig hos min sjukgymnast 09.00.Har gått hos henne sedan i våras pga att jag är sjukskriven pga stress.Hon är jätte bra och där pratar vi en stund och sedan har jag fått lära mig olika avslappnings övningar.

Kropps kännedom kallas det visst.

När jag runt 10.15 var klar och fått en ny tid  så hejjde jag glatt på de i väntrummet.Noterade att båda hade stora paraplyer med sig. Oj tänkte jag , är de rädda för regn idag ?! Noteras bör att när jag kom dit var det sol och vackert väder ,det hade även SMHI sagt att det skulle bli!!.

Döm om min förvåning då jag ska ut från detta hus o hela himmlen tycks ha öppnat sig, ett skyfall av regn.Vädergudarna och SMHI kan ju inte ha talat med varann?

Vad gör man då när man står i en tunntröja , jeans , gympa dojjor och regnet vräker ner, tänkte jag stilla för mig själv.Det såg inte direkt ut som det skulle sluta snart heller och några till stod , precis som jag och såg fundersamma ut.

Äh lite vatten skadar väl inte kom jag fram till och klev ut i rusk vädret, gick i normal takt till bilen (ser så fånigt ut att springa tycker jag- lika blöt hinner man bli ändå då det vräker ner ) och så in i bilen.

Väl hemma fick jag en kram av yngsta dottern som häpet säger "mamma du är ju alldeles svettig", nej men jag är ju blöt för att det regnat så mycket säger jag till mitt försvar. Med viss tveksamhet godtar hon förklaringen!


Pga det växlade vädret får marsvinen hålla sig inne idag.Har varit ute och plockat godsaker åt dem istället.


Linnea är piggare idag och orkar hänga med då lilla syster ska på simskola.

Annars brukar Linnea passa på att bada då med men idag får hon vara åskådare istället.






Av Åsa - 24 juni 2007 22:45

Genom tjej snack får man tydligen varje vecka frågor att svara på, det kan ju va kul!

Här kommer veckans frågor och svar!!


  • Hur bor du? [lägenhet, hus, studentkorridor etc] Vilken våning & vilken storlek? Med vem? [djur, människor etc.] JAG BOR I HUS, MED SAMBO, TVÅ BARN, CA 40 MARSVIN,1 KANIN,1 DVÄRGHAMSTER,2 SKÖLDPADDOR,2 HUNDAR OCH EN DRÖS FISKAR.

  • Hur många ggr i ditt liv har du flyttat? Av vilken anledning? Om ej, skulle du vilja flytta? Varför/varför inte? BARA 4 GGR OM MAN INTE RÄKNAR MED STUNDENT KORRIDOR OCH NÄR JAG GICK I SKOLA PÅ MALLORCA.JAG VILL INTE FLYTTA TRIVS SÅ BRA I VÅRT HUS.

  • Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? / När tror du att du kommer att flytta hemifrån? JAG VAR NOG 18 ÅR.FLYTTADE TILL EN MYSIG ETTA SOM GICK I FÄRGERNA ROSA O VITT.
  • Var du än bor, har du någon kontakt med grannarna? På vilket sätt?  INTE MER KONTAKT ÄN ETT HEJ OSV OM VI STÖTER PÅ VARANN.
  • Vad har du av följande: [Badkar/dusch], [balkong/altan/uteplats/trädgård], [kök/kokvrå/annat], [antal toaletter?] VI HAR TRE TOALETTER,TVÅ AV DEM ÄR BARA TOALETT O HANDFAT DET TREDJE HAR BADKAR OCH SÅ HAR VI ETT ANNAT RUM MED DUSCH.HAR EN STOR TRÄDGÅRD OCH UNDERBARA TRÄD ATT HUSERA UNDER HETA SOMMARDAGAR.

Av Åsa - 24 juni 2007 17:25

Har en "dagbok" på min hemsida men den byter jag nu mot denna blogg istället.Kommer att bli endel om mina marsvin men även mycket annat.

Tankar, funderingar och händelser osv.

Kommer  att fylla på med lite dagarna före denna också.


Dagarna går sååå snabbt tycker jag.Har varit sjukskriven i flera månader pga stress och visst jag har ju varit enormt trött och slut men ändå.

Dagarna springer bara förbi känns det som.

Jag jobbar som sjuksköterska och trivs så bra med det men man ska bara jobba mer o mer , tiden räcker inte och mot slutet, innan sjukskrivningen hade jag nästan jämt huvudvärk och flera migrän anfall.

Nu är jag piggare men tål stress dåligt.Blir det för mycket omkring mig får jag såå lätt huvudvärk. Det är väldigt jobbigt.Man vill ju vara pigg ,frisk och tåla lite stress...

Nu är jag sjukskriven till mitten av Augusti och då hoppas jag vara så bra att jag kan jobba igen.Tanken är väl att jag ska jobba typ halvtid i början och se hur det går.Kruxet är väl att oftast blir det ju ingen som "fyller upp" tiden utan när man går hem så får kollegorna ta det man ej hunnit.

De har ju ofta mycket att göra ändå så risken är ju att man stressar på för att hinna så mycket som möjligt på de få timmarna som man ska vara där och då lär man ju inte bli bättre precis...

Men det är inget jag oroar mig för man får ta en dag i taget.

Man får göra sitt bästa mer kan man ju inte göra..


På marsvins fronten så njuter jag av de nya bebbarna. Marsvins bebisar år så enormt söta.Denna gång hann jag dessutom vara med när de kom till världen så de två sista hjälpte jag ur fosterhinnorna.

Mor och bebisar mår bra. Bilden visar den söta lakeland pojken.

På bilden är han bara 22 timmar!


Äldsta dottern är fortfarande febrig men lite piggare idag. Så halsfluss

blev det inte, som tur var.

Av Åsa - 23 juni 2007 18:41

Blev ju lite sovmorgon efter midsommar firandet.

Å nej ingen baksmälla här om det var det du trodde , jag intog bara läsk..

Men trött kan man vara ändå och stel,var väl efter gårdagens frysande.


Äldsta dottern klagade på morgonen över halsont och det visade sig att hon hade feber.

Hon var däckad hela dagen.Dock ingen allvarligare halsont , annars har hon haft halsfluss vid ett par tillfällen.Få se hur det är i morgon.

Annars en mycket lugn dag.

Av Åsa - 22 juni 2007 18:00

Här blev det ett mulet midsommarfirande  vid den lokala hembygds gården.

Där hade var och varannan med sin paraplyn(inklusive oss som bunkrat upp med 3 st..).Bra var väl det för då kom det inget regn ...

Var lite små kallt och frusen är jag, men knä lång kjol blev det, blus o jeansjacka.På de små fötterna fick det bli öppna skor..

Viíll man vara fin får man lida pin heter det visst...

Borde ju haft byxor o varma skor men va fasiken är det midsommar så ska jag väl klara av att ha kjol som så många andra- men de är nog inte så frusna som jag...


Men tillbaka till firandet!

Sambon var ledig på midsommar för en gångs skull (jobbar skift) så han var med även om det muttras lite innan , att han inte har nån lust osv.

Lite får man "offra sig" för barnen sa jag och med kom han *skratt*.

Men han hade haft riktigt trevligt så det gick ingen nöd på honom, blev bjuden på kaffe med dopp av svärfar också och hade en trevlig pratstund med honom och min bror.

Själv hittade jag på en av min allra bästa vänner så vi pratade en stund medan barnen dansade runt midommar stången.( Förutom vår yngsta dotter som inte fick inspiration till dansen utan stod vid oss o kikade).

När de så småningom bar av hemmåt så frööös jag, kände mig faktiskt som en stel pinne som knappt var böjbar då jag skulle kruxa in mig i bilen.

I smyg drog jag på värmen och hoppades på att inte sambon skulle märka nått innan man fått upp lite värme men lyckan blev tyvärr alltför kort.

När vi kom hem så rusade jag in och satte på mig en hemstickad tröja (jo då jag som har knåpat, hade mina glans dagar för väldigt många år sedan inom stickeriet!!).

Hur som, tröja blev det och så en het kopp med te.

Sedan tinade man upp igen!

Vi åt sill,potatis,gräddfil,ägghalvor,jordgubbar osv.

På kvällen var mina föräldrar, bror och moster här.

Då grillade vi och hade det trevligt.DÅ hade jag ordentligt med kläder på  mig (man behöver ju inte vara lika tjusig för släkten som för allmänheten *skratt*) men kvälls fikat intog vi inomhus.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<<
Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards