Alla inlägg under juli 2007

Av Åsa - 29 juli 2007 23:08

 

Vecka 31

Fordon

  • Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera! Tog körkort då jag var 18 år så det är drygt 20 år sedan...
  • Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera! En svart santa fe.Mycket nöjd med den.
  • Vilken är din favoritbil? Motivera! Om jag hade råd hade det stått en

      Dodge Viper(urläcker sport bil) på uppfarten! Gärna pippi gul!

  • På vilka sätt tar du dig oftast fram? Bilen.
  • Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...) Oj man har väl åkt det mesta?!Bil,båt,flygplan,tunnelbana,spårvagn,motorcykel, vanlig cykel det jag inte har åkt är väl tandem cykel!

Av Åsa - 29 juli 2007 18:47

Har fotat lite marsvin idag mellan regn skurarna.

Visar bilder på kompisarna Luneas Fenja -satin -Lovisas marsvin,Maya Gräddnos-Rex (syster till bortgångne Melvin Modig)-Linneas marsvin och så virvliga Kizbaz Take It Easy-Abby, som också är Linneas.

De tre bor tillsammans och är goa kompisar.


Här blir det grillat ikväll. Denna gång marinerad lax och potatis sallad. Sedan blir det nog sallad och honungs melon till.


Linnea har varit hos min moster sedan i fredags men ska snart hämtas hem.

Hon tycker att det är så roligt att vara där och "bor" där fredag-söndag ibland. Kanske varannan månad eller så.Hon bor också i Norberg så det är ingen lång sträcka att skjutsa och hämta.

Eftersom min moster inte har några egna barn så är  Linnea och Lovisa som hennes "barnbarn". Det är ju inte så dumt som barn att ha flera man kan umgås med. Dessutom blir det ju så att eftersom de är själva så får ju Linnea all uppmärksamhet och de gör en massa tillsammans så det är ju roligt det med. Att de får "rå om" varann.

Lovisa är där ibland också förstås men är så "mammig" så ännu har hon inte vågat sig på att sova över.

Av Åsa - 29 juli 2007 16:03

Får korrigera mig angående hur många marsvin barnen har som är deras egna ,nu har Lovisa sex st  då hennes rex hane Melvin Modig avlidit.

Var som vanligt imorse men låg nu i ett hörn av buren och såg ut att "bara" ha somnat in.Han skulle bli 2 år i oktober så hans dödsfall var oväntat.

Lovisa tar dock det hela med "ro" ,blir ledsen förstås men vet att det blir så här ibland.Att han nu är i marsvinshimlen och att hans kropp är skalet. Han såg så fridfull ut.

Men visst blir man lite paff när något marsvin dör, särskilt de yngre om de varit pigga. Däremot förväntar man sig ju att någon av de äldre damerna skulle kunna somna in pga ålder men de hänger med och tacksamma är vi för det!


Av Åsa - 29 juli 2007 12:42

Inga djur har "släpats ut" idag. För precis som igår är det sol och regn om vartannat.

Jag har tagit det mest lugnt under fm men iallfall lyckats rensa o städa i "kastrullskåpet", men nu går det trööögt med "köks skåps städningen".

Har några skåp kvar och siktar på ett till under dagen.


Annars så ska jag snart gå ut med vovven en liten sväng sedan blir det marsvins rummet.Ska städa några burar och se över ev omflyttningar.

Har nu två dräktiga honor , kanske tre.Den första ut att få bebbar bör vara

lunkarya honan "Mallan".Sedan skinnyn,Solveig och stolt fader där är Fabian som också är skinny, så där blir det bara nakna bebbar!

När är det då dags för dessa damer att nedkomma med de små?

Tidigast bör det bli om ca 2v men är ju möjligt att det dröjer lite längre också. Spännande som alltid för att se vad som sparkar i deras stora magar.


Nu skiner solen så man lär väl passa på mellan regnskurarna att ta ut vovven.Så man slipper ha hela regn munderingen på sig.

Av Åsa - 29 juli 2007 08:59

Vaknade vid 07.30 av att febriga dottern vaknat.Hon hade drömt om att hon fått en livs levande häst och var nu super besviken på att det inte var sant.Följd frågorna blev ju förstås om hon inte kunde få EN häst iallfall , "bara" en ponny men näpp nog för att vi är en djurtokig familj men häst eller ponny blir det då inte tal om.


Våra barn är nog oftast så nöjda med de djur vi har,de är ju ganska många....Men det finns ju djur vi inte har!


Av alla marsvin har de sju st var som är deras alldeles egna.Kaninen Doris och pytte hamstern Molly är också deras.


Marsvinen var ju min ide från början.

Som sedan fångade barnens intresse och jag som kom fram till att jag ville uppfylla en barndomsdröm - en uppfödning.


Men som sagt de skulle gärna vilja "klämma in" en katt och en ponny också.

Lovisa vill även gärna ha en majsorm och en råtta.Vandrande pinne vore också skoj.Linnea skulle inte tacka nej till mycket i djur väg hon heller...


När man hör deras önskningar så känns det ibland som när jag var barn.

Var på pricken likadan.Älskat djur sedan jag var liten.

Önskat mig både det ena och det andra.En hel del önskningar gick i uppfylllelse som tex  marsvin (dock bara hanar,mina föräldrar ville visst inte att de skulle bli fler),undulater,kanin,fiskar,vandrande pinnar och eremit kräfta.Men som sagt hund och häst ville jag också ha. Främst hund , som väl känndes rimligare ,stod högst på önskelistan till födelsedag och jul. Men icke, jag fick höra att när jag blev stor och flyttade hemifrån fick jag köpa det jag ville...

Så jag kör samma fras till mina barn.Historien upprepar sig....




Av Åsa - 28 juli 2007 15:13

Vacklade om jag skulle ta ut marsvin eller ej då vädret till synes var lite ostadigt.Men solen var varm och himlen mest blå så ut kom sju av marsvinen och så sköldpaddorna.

Efter en dryg timme öppnade sig hela himlen och regnet öste ner, fort ut och lägga plast över burarna.(Marsvinen har hus att gå in i men blir ju så blött ändå).Själv var jag totalt genom blöt så det var bara att torka av sig och byta kläder.Håret är så blött så mannen som just kom hem undrade o jag nyss duschat!

Nu ska jag göra lasagne.Oj regnet börjar ta ny fart igen...Trök väder.

Tur jag hann plocka gräs åt alla marsvin INNAN regnandet.


Av Åsa - 28 juli 2007 12:11

Lovisa startade på drygt 38 grader idag.Själv känner jag mig allmänt mosig men om det beror på dålig sömn då varma Lovisa sovit bredvid eller annat vet jag inte.


Idag fortsätter jag med något köks skåp till.En längre tid även innan sjukskrivningen så orkade jag nog inte mer än göra det minimala hemma. Sånt man måste , dammsuga, tvätta kläder, ordna mat, disk osv. Som att städa i skåp, garderober, rensa i föråd mm har jag inte haft kraft till på länge.


R fixar ju en del hemma han med men just sådana saker som skåp osv ligger på mig. Så det finns enormt mycket att göra här!

Tycker iallfall att det är roligt att jag känner att kraften och lusten mer börjar komma tillbaka.Inte för det är kul att ägna en hel em åt att städa skåp men så nöjd man blir när det är klart.


Barnens rum behöver verkligen också städas ordentligt men just idag skjuter jag det åt sidan, Linnea är ju inte hemma och Lovisa sjuk.

När deras rum ska städas så föröker jag få med dem att hjälpa till också.


Att jag börjar bli mig själv mer igen känner jag också på att inspirationen till att förändra hemma kommer tillbaka. Ska ta itu med bättre förvaring i en hall först och främst.Sådant gillar jag , att planera , fundera ut bra lösningar osv. 







Av Åsa - 27 juli 2007 18:32

Seg var jag idag men mot em så tänkte jag "gå loss" på några köks skåp och lådor som verkligen behövde rensas,städas,plockas om....

Sagt och gjort på med bra radio kanal som levererar bra musik, trasa, liten skurhink och soppåse i högsta hugg.


Oj vad rörigt det var i bänk skåpen och i sanningens namn har man inte orkat engagerat sig på ett tag,  vi har nog puttat in saker och stängt fort igen..

När man skulle hitta något är det sämre, tar man i en sak rasar fem osv.

Men nu är det städat där och även i fyra lådor.


Sedan blev det skåpen med bla tallrikar och glas.Där hittade jag på översta hyllan sju bebis flaskor, sådana man haft vatten och välling i. Det var nog några år sedan de användes, men har liksom inte haft hjärta att slänga dem tidigare.Nu åkte alla i rask takt ner i soppåsen men sedan fick jag lite ågren av nostalgi,så vad gör jag,tar upp en och prånglar in den högst upp i ett hörn.Får väl stå där ett tag tills jag har trångt i skåpet igen....


Linnea är hos min moster idag och ska sova där tills i morgon, Lovisa har feber och har tagit det lugnt idag.Mannen har fart i dag också , men farten ser jag inte mycket av hemma men lika glad är jag ändå .Han har nämligen en längre tid pratat om att så sakteliga göra sig av med en massa akvarium och fiskar , som han har på ett annat ställe och igår började han med det och fortsätter idag. Kommer dock att ta ett tag då det är massor....Men så glad att han tagit tag i det.DÄR kan jag inte få horn i pannan och fixa utan där måste han göra det...Har annars erbjudit mig att skänka bort allt mot avhämtning men det gick han inte med på *skratt*.





Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards