Alla inlägg under juli 2007

Av Åsa - 27 juli 2007 15:00

När jag var hos frissan tänkte jag på detta med olika yrken.Som sjuksköterska (som jag är) har vi ofta mycket olika saker att göra, det kör ihop sig och man får prioritera ordentligt.Kan vara mitt uppe i något så man mer eller mindre är tvungen att stanna kvar ett tag trots att klockan visat att man borde ha slutat för dagen.Vilket naturligvis kan bli stressigt då man ofta har barn som ska hämtas upp inom rimlig tid efter arbets passets slut.


Som frissa måste det ju vara betydligt mindre stressande iallfall. Man bokar in kunder , klipper, säger hej då, ny kund osv. När dagen är slut städar man undan och sedan hemgång.Visst de har ju arbetsskador som onda nackar, axlar osv men det har man ju i vården också.


Men just detta med att inte ha mer en sak åt gången att göra klart och inte tio som helst ska vara klara på en gång...Dessutom kunna gå hem och inte ha så mycket tankar som följer efter en när man kliver in genom hus dörren.


När jag var runt 20år så jobbade jag omkring ett halvår med två arbets uppgifter. Att städa de allmänna utrymmena på ett äldre boende, så som korridorer,matsal,samlingsrum osv.

Dessutom tvättade jag alla boendes personliga kläder i en tvättstuga i källarplan.Det var ett underbart jobb, man planerade själv hur man skulle lägga upp jobbet till stor del. Man kunde städa någon timme sedan gå ner och sätta igång några maskiner, städa, hänga tvätt , på em kanske stryka och sortera tvätt på vagnar (alla kläder var märkta med den boendes rums nummer).Sedan upp med vagnen på avdelningarna och plocka ner de rena kläderna i de boendes byrå/garderob.

Ensamt var det nere i tvättstugan men radio fanns och träffa folk gjorde man ju när man städade och la in tvätten hos de boende.Desutom tyckte jag det var skönt att vara själv också och pyssla med tvätten.

När man gick hem var man klar för dagen och hade inte en massa som hängde över som man inte hunnit osv.


Synd att den tjänsten togs bort med kombinationen städ/tvätt annars hade jag inte haft något emot att jobba med det ett tag.Kanske kunnat

jobbat som syrra 3månader, städ/tvätt 3månader osv.Kanske kunnat "växla" med en annan syrra. Man skulle nog orka med syster jobbet bättre och även roligt med den variationen.




Av Åsa - 27 juli 2007 09:09

Väcktes vid 04.00 av sjuka dottern som kröp ner bredvid mig, åter väldigt varm så hon fick alvedon igen.Sedan har jag vaknat av och till , även om jag normalt sett är en ganska frusen person är det inte lätt att ligga bredvid en kamin..När klockans visare pekade på 07.00 vaknade hon och var pigg, men inte jag.Mannen fanns inte på sin sänghalva utan hade tydligen lagt sig i soffan pga gnällande vovve.

Iallafall låg vi kvar en stund till, jag halv sov och Lovisa kikade i tidningar.Efter en timme gick vi upp. Känner mig super seg idag.

Regnet öser ner så det var stövlar och regnkappa på när jag var ut med vovven.

Här under fm ska jag till frissan iallafall och klippa mig.Behövligt , luggen är lång och resten behöver väl någon slags upplyftning det med.


Nu ska jag äta frukost, duscha och så till frissan.

Av Åsa - 26 juli 2007 21:25

Men hur gör ni som läser här idag, smyger ni er in på något obemärkt sätt, det har ju stått 11 st sedan i förmiddags.Men man får anta att den som räknar tycks ha somnat eller kanske gått på semester *skratt*.


På kvällen kikade barnen och jag på "veterinärerna" och då kröp Lovisa nära mig , oj va varm hon var och iskalla fötter.Feber förstås.Visade sig vara strax under 39 grader.Stackarn ville så gärna vara med och äta grillat men efter alvedon så somnade hon i soffan och sover där än.

Hon har haft "problem" med att ofta ha feber sedan hon var liten.Barndoktorn menade att hon har sänkt immunförsvar och att det växer bort.

Det yttrar sig så att hon får feber , ofta ganska hög i en -två dagar och blir sedan bättre. Inte förkyld eller något annat.

När hon var runt 2-3 år kunde vi nästan pricka in i almenackan när hon skulle vara sjuk för det var nästan var 3e vecka ett tag. Nu har hon det ca varannan månad, så det har blivit mycket bättre iallafall.


Mannen blev tydligen smittad av min framfart eller hur det nu gick till för det har varit bra fart på honom under kvällen.Hoppas det håller i sig även i morgon....


Min vovve,Nellie hög löper nu så stackars Nicke har det inte så lätt .Ändå går det förvånansvärt bra. Men  pipande och gnällande är det emellanåt och han ser allt lite olycklig ut.


Nu ska jag ut med min vovve och sedan blir det filmtajm.



Av Åsa - 26 juli 2007 18:06

När jag blir förbannad så får jag en massa överskotts energi och om man då tar tag i städning går det i ett rasande tempo. Väldigt praktiskt egentligen.

Mannen i huset har haft inte mindre än tre väskor, skor, kläder, motor olja och en massa annat på golvet läänge framför badkaret i ett av badrummen, dock duschar vi ett annant badrum så vi har inte varit skitiga hela denna tid *skrattar*.

Denna gång hade jag iallafall  liksom bestämt mig för att det får han ta reda på själv, han är ju vuxen (eller fel i hans körkort?!).

Så under flera veckor har jag bitit ihop,tänkt att ge dig inte , stå ut , när han snubblar så tar han tag i detta och det lär bli snart...

Lite fint påminnt ibland om detta , är ju hans grejer och jo då det skulle han, men inte just nu, inte idag....Dagarna blir till veckor och till slut blir jag heltokig! (Är verkligen en manjana typ, kanske varit spanjor i ett tidigare liv?! )

Jag stretar emot men till slut så vad gör jag.Blir förbannad och städar hela badrummet, torkar alla ledningar, handfatet glänser,hela badrummet lukar blomster äng har även i farten packat in en massa i bilen som ska kastas till återvinningen.


Då kommer han och undrar försiktigt vad jag ska kasta ,vet att han är orolig att man i stundens hetta ska kasta hans kära tidningar som hundsport,brukshunden,olika dyktidningar,ljud och bild tidning osv-allt ska sparas.Men då känner jag för att göra honom lite orolig och säger snabbt -Allt möjligt , är man inte med så får man väl tänka som så att det man inte vet lider man inte utav. Säger ett glatt hej och åker till återvinnings centralen.(Men inga tidningar är kastade denna gång, var lite snäll idag!!)


Men faktum är att han det kan kännas som han struntar i saker som detta för förr eller senare så blir jag arg ,horna kryper fram och då blir det fixat på noll tid.Suck Att man inte får någon riktig pli på karln.Är det nåt han vill göra går det snabbt men annat som han ändå borde göra där händer ingenting... Har ju därför tänkt att jag måste härda ut så han får lov att ta reda på vissa saker själv men jag klarar inte det hur länge som helst...

Å då har ju mer han än jag vunnit...


 Man ska kanske ha den inställningen som Charlotte Perelli tydligen har enligt en intervju,hennes karl inte vill göra så mycket hemma och därför gör hon nästan allt själv så typ slipper hon irritera sig och tjata på honom. Lägger alltså den energin på att fixa hemma istället. Kanske bör jag tänka om??


Efter jag varit iväg med en massa skräp så hade han i allafall fixat fläskfilen i bitar och lagt i marinad. Vi ska nämligen på barnens begäran grilla i kväll.

Blir potatis sallad till men även lite grekisk sallad och så honungsmelon.

Blir nog gott.

Sedan ska vi nog se på film ikväll mannen och jag.Han är en underbar person på många sätt men de kan ju reta gallfeber på en emellan åt.

Dock är det inte ofta horna i pannan kommer fram, kanske borde de kika ut oftare så man får lite mer gjort....






Av Åsa - 25 juli 2007 13:42

Japp idag är det städdag.Inte bara dammsugning, det gör vi varje dag på nedervåningen. Ett måste när man har en massa djur.

Nä idag så har jag hittils torkat överallt i matrum och vardags rum. Möbler , i fönster osv.Plockat undan, rensat,sorterat Pust! Har kassar för olika ända mål. En för det som ska till ö-våningen, ut till förrådet, kastas och kompostpåse för tex blomblad.

Tänkte jag skulle fixa köket med sedan får man väl vara nöjd för idag.

Barnen hjälpte till lite de med men nu leker de med barbie dockor. Kan ju inte begära att de ska orka städa så länge!

R har tagit det lugnt på fm (grr) men nu är han delegerad ansvaret för mat inköp, tillaga maten, ta hand om disken  så det skulle han göra.

Trots att det är onsdag så blir det ärtsoppa och pannkakor (tunna inte ugnspannkaka som han föredrar,barnen gjorde klart att tunna ska det vara annars annan maträtt!).

Nu har jag pustat ut en stund och ser att mörka moln passerar. Marsvin och sköldpaddor är ute men jag tror vi kan avvakta med att ta in dem. Förhoppningsvis blåser de snabbt förbi.

Av Åsa - 24 juli 2007 20:27

 

Vecka 30
Underverk (Klickbara länkar i frågorna)

  • Vilka av Sveriges [7 underverk] har du besökt/vill besöka? Ishotellet i Jukkasjärvi skulle vara kul att se. Dock vill jag inte bo där utan väl pälsad kika in där och sedan sova på ett varmt hotell rum.
  • Vilka av Världens [7 underverk] har du besökt/vill besöka? Skulle kunna tänka mig flera men väljer Colosseum i Rom. Väldigt vackert.
  • Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför? Astrid Lingrens värld i Vimmerby är iallfall ett underverk för barn.
  • Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför?Ingen aning faktiskt.Pass !

  • Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad? Svårt,barnen är ju rätt ok iallfall *skratt*.Mina små underverk!

Av Åsa - 24 juli 2007 20:14

Efter en ganska lugn fm så kom mina föräldrar med släpkärran i högsta hugg , nu skulle det rensas på trasiga prylar.De hade redan lagt på det som de ville avstå ifrån och nu var det vår tur.

Vi hade innan de kom släpat fram två gamla pooler som gått sönder och sedan vips var R väck! Kikade in och sa att -du det finns väl mer som ska fram men näpp han hade redan tagit av sig skorna!!

Konstiga männen är ibland! Så jag släpade resten själv bla två gamla grillar och två kartonger.

Allt fraktades sedan till returen-återvinnings centralen , så var man av med endel skräp.Skönt

Nu på kvällen har vi varit till R´s föräldrar och fikat.

Nu är barnen lagom trötta och bara tjafsar.Vi försöker få dem i säng innan

kl 21.00 så vi förhoppningsvis kan se på "Midsomer" i lugn och ro.

Men det är nog inte helt troligt att det blir så utan man brukar få springa upp dit ett antal gånger, där finns en fördel med kanaler med reklampaus , då hinner man med sådant. Men detta program går inte i en sådan kanal...


Av Åsa - 23 juli 2007 09:00

Då bar det denna, lite grå mulna dag iväg till Borlänge och badhuset.

Enligt öppettiderna så skulle äventyrets portar slås upp kl 11.00  så vi var där strax innan.När vi var på väg in i duschen så var det ett gäng tjejer i typ 12-14 års åldern varav två inte duschade och liksom lite stolt sa att de tänkte minsann inte duscha. Då brukar jag faktiskt normalt sett säga något men jag har nog "lagt av mig" på den fronten.Ena delen av hjärnan puttade på mig och tyckte- att säg nåt då ,medan andra- Äh inte ditt problem...

Den sist nämnda vann!!


Ibland undrar jag om detta med att jag "lagt av mig" (på gott och hm kanske ont??) har att göra med min "personliga utveckling", om man nu kan kalla det så , min sjukskrivningsperiod och besök hos sjukgymnast.

Nu kanske du tänker att hos sjukgymnasten är det väl fysiska övningar osv men faktum är att det även ingår enhel del pratande och "bollande" hur man är , gör osv.

Av våra samtal har jag kommit fram till att jag blir sönder stressad eller vad man nu ska kalla det bla av att jag ofta (inte alltid!!) vill var till lags (vill ju att andra ska bli glada typ)  ,jag blir lätt blir engagerade i både det ena och andra, har svårt att säga nej osv.

Alltså måste jag blir mer "ego", ja tro inte att man ska bli känslokall icke men helt enkelt mer tänka på mig själv och vad jag vill.Att kunna göra sitt bästa och det jag hinner på jobbet men sedan "sätta ner hälarna" och blir det för mycket i "mappen" (brukar lägga lappar på sådant jag bör göra när jag hinner) så ska jag ta upp det med chefen-hur löser vi detta,inte jag ensam... Finns mycket jag ska ta tag i och försöka förändra när jag börjar jobba igen.Men det är väl så ,de flesta hamnar väl i vården för vi är just sådana, vill väl, vänder och vrider på oss för att försöka göra allt så bra..
Ändå känner jag mig inte som så helt , kan säga ifrån, inte rädd för att tala om vad jag tycker men det gäller väl att gå till väga annorlunda.

Blir nog en spännande höst!!!


Sorry, nu hamnade jag ju inte alls i badvattnet utan någon helt annanstans..Men efter duschen spatserade vi i våra badkappor på rad (som pingviner!) mot vattnet, det sköna så vaarrma vattnet.Älskar det och barnen brukar säga "du badar ju bara  där och utomlands ", å det ligger helt klart nåt idet. Min kropp vill ha varmt vatten (duschar enligt R i skållhett vatten men det är väl en överdrift!?), iallfall har de så pass varmt vatten på äventyrsbadet så jag kan tänka mig att hoppa i.Vi tänkte börja med den underbart varm bubbelpoolen men ack  och fy , jätte kallt.Fel på min termostat eller ??

Men näpp mamma sa likadant.Beviken...Så tar vi bebis poolerna men lika illa där.En pappa sa att de kände sig besvikna då det brukar vara varmt i barnpoolerna -deras första gång på detta bad...


Nu känner jag mig något orolig, har de helt kasst sänkt temperaturerna eller sätter de inte på uppvärmingen av poolerna förrens de öppnar 11.00??

Då lär det ju ta ett tag att bli varmt...

Något uppgivna tog vi så oss till våg bassängen och där var det iallfall någorlunda varmt (normalt är det kallast där..)...

Sedan allteftersom timmarna gick blev det varmare i de andra poolerna men riktigt varmt var det inte förräns efter nästan 2-3timmar.

Dålig stil men orkade jag beklaga mig till någon "mer ansvarig" för en förklaring,icke, lagt av mig har jag sannerligen.Så oviss om varför det var så är jag ännu.Frågar man inte får man inget veta kanske jag borde tänka på!

(Eller så kanske jag inte lagt av mig helt utan helt enkelt inte har ork riktigt än för att ta reda på sådant?! Även om jag tycker jag mår så mycket bättre nu...)


Badandet gick bra iallfall förutom detta missöde.I rören åktes det endel på ringarna och Linnea även på baken.Lovisa , yngsta fick åka med mig då det var 7 års gräns på att åka själv och det var så ont om "ringar".Det fanns nog bara runt 8 st eller så och inga dubbel ringar.Det har funnits betydligt fler ringar och dubbel ringar tidigare.

Linnea som är en modig/äventyrlig tjej åkte nu även i de två smalare rören. En är det mörkt i och lite små lampor , om jag fattat det rätt den andra är det fart som gäller i och efter en liten böj är det en längre raksträcka så hela turen tog drygt 5-6 sekunder. Hon tyckte det var såå kul så hon åkte en massa gånger.


Hela bad turen avslutades i varma bubbelpoolen , som nu nått en riktigt behaglig temperatur.Då visade klockan tiden 14.50 så nu känndes det som iallfall vi vuxna "fått nog" och hela vi känndes som russin!

Barnen gick lite motvilligt med på att nu bege oss till den berömda hamburger kedjan för ett mål mat.

Så det blev nästa anhalt och stackars kassörskan gav oss mer än vad vi skulle ha men utelämnade även flera saker så det blev snurrigt värre.Men det ordnade sig.

Inte skulle jag vilja byta jobb med henne.


Vi passade även på att söka upp den när belägna sko affären så Linnea köpte två par skor och lillsyrran ett par.


Sedan åkte vi mot Hedemora för ett glass stopp och Lidl besök, främst med grönsaksinköp på listan.Väl vid kassan fick den stackas gossen inte upp locket till penga gömman så han kunde inte ge mig pengar tillbaka!

Efter lite bankande och försök så inropades en kvinnligkollega och efter lite trixande så ordnade det sig.


Nu åkte vi hem till lilla byn och mötte under resan åter flera gamla citroeng (stavas det så?!) bilar med förmodligen franska reg skyltar.

Vi såg många totalt sett under hela resan så måste ha varit någon träff på gång.

Härliga bilar att beskåda men hur skönt kan det vara att åka från Frankrike hit i dem undrar man.Men är man entusiast så ser man väl tjusningen i det "enkla" med.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards