Alla inlägg under juli 2007

Av Åsa - 18 juli 2007 21:52

Oj va mätt jag är, kan knappt röra mig !!

Vi har varit ute på en restaurang i byn som har taco afton på onsdag kvällar. Så gott och jag blev ovanligt mätt.

Nu ska vi se film om Hannibal Lector, den nyaste,Hannibal Rising om hans ungdoms år.Är så sugen på en kopp te men som det känns nu får inte ens det plats men kanske om en stund.

Jag dricker ju inte kaffe som många andra,tycker inte alls det är gott.

Men te däremot är jag oerhört förtjust i, finns ju så enormt många goda smaker.

Just nu är favoriterna Lipons Russian Early Grey,Indian Spice och African Rooibos.Nyligen hade jag "pippi" på persiko te.


Av Åsa - 17 juli 2007 19:50

Vecka 29
Vad har du alltid hemma?

  • I skafferiet? Socker, vetemjöl,olivolja,kex,matbröd,pasta.
  • I kylen? Mjölk,margarin,morötter,ägg,
  • I frysen? Frysta grönsaker,glass,räkor.
  • I kryddhyllan? Å massor tex salt,vitpeppar, svart peppar,kanel,paprika,spiskummin.
  • I fruktskålen? Ofta äpplen.
Av Åsa - 17 juli 2007 19:36

Idag var jag till sjukgymnasten på fm.Hon är så bra, denna gång pratade vi hela tiden och gjorde inga övningar.Jag anses väl som klar hos henne nu och ska på en uppföjning senare i augusti.

Minstingen Lovisa har varit ute och cyklat med mormor , de har cykel orienterat.Det är orineterings klubben på orten som ordnar det. Man har karta med en massa utmärkta kontroller som man sedan har hela sommaren på sig "att ta".

Linnea har haft en kompis här på em.

Vädret var underbart på fm för att sedan bli ett ordentligt regn och åsk väder.Men nu skiner solen igen.

Själv har jag städat,handlat och hämtat hö till de små älsklingarna.

Även om de får gräs så gott som dagligen får de även hö .

Har tur som kan köpa det via min farbror och familj, de har hästar.


Red faktiskt under låg och mellanstadiet men sedan ebbade intresset ut.Kanske inte främst pga pojkar som man kanske skulle kunna tro i den åldern utan mest pga att det  var så struligt med ridlärare så man tröttnade.

En egen häst önskade man sig ju förstås men den lyste med sin frånvaro!

Av Åsa - 16 juli 2007 18:26

Vilket underbart väder det är idag.Soligt och runt 23 grader varmt.

Förmiddagen var vi dock iväg och köpte presenter till stundande kalas.

Har faktiskt precis varit i väg och lämnat dem båda på kalas.Ska hämtas om två timmar.

Mannen åker iväg och ska valla med min vovve så nu blir det frid i huset!!


Lunch intogs ute under våra underbara träd, min moster var på cykeltur och tillbringade em här.Barnen har badat i sin pool , marsvin och sköldpaddor är i ute burarna,  jag har mest slöat och passat på att vara ute.

Man är ju inte bortskämd med såna här dagar precis.


Nu är jag sjukskriven ganska precis en månad till. Ska till doktorn den veckan för fortsatt diskussion om hur vi gör därefter.

Mår mycket bättre men får fortfarande ganska lätt huvudvärk vid lite stress men blir ändå allt bättre.

Är inställd på att börja jobba eller arbetsträna snart igen och får väl prata om det när jag ska dit.Kruxet är att jag tror att arbetsträning vore klart bäst till att börja med, då går man ju "utöver" och kan mer arbeta i sin egen takt och känna sig för. Men alla , utom möjligen min kanon bra doktor tycker att det är "ute" med arbetsträning utan nu ska man återgå "parteriellt", alltså delvis.


Men problemet är att om jag tex ska jobba halva min tid så sätts det inte in någon vikarie resten av arbetspasset utan mina arbets kompisar ska såklart göra det jag inte hinner med.

Det svåra är ju att man lätt snabbar på i högsta fart då för man vill ju inte lämna så mycket till dem, även om jag vet att det måste bli så och att de i sin tur ska skrika högt till chefen om de inte hinner med mitt också.

Då tror jag det är lätt att jag hamnar i "stress fällan" igen!

Bättre att börja lite mjukare men får se hur det blir, inget jag oroar mig för  iallfall man får ta en dag i taget och göra så gott man kan!


Ibland kan jag fundera på mitt jobb som jag alltid trivts bra med, både med själva arbetet och mina arbetskamrater hur det förändrats de senast åren.

Trivs gör jag fortfarande men arbetsbelastningen ökar hela tiden, färre är vi och fått större arbets områden alltså fler vårdtagare att ta hand om. Även mer andra uppgiter som lagts på oss och fler är på gång. Hur mycket ska man orka?? Vi är "spindeln i nätet" mellan vårdtagaren/personalen och läkarna, sjukhusen osv.Som sjuksköterska har vi ett stort ansvar och kan bli anmälda och få reprisalier därefter.Lågavlönade är vi med . Har nog egentligen aldrig brytt mig så mycket om lönen men börjar känna att den är låg om man tänker på vad vi har för skyldigheter och ansvar.

Ändå vet jag inte något annat som jag skulle vilja arbete med heller?!

Dessutom finns det typ inga jobb här heller så man får nog glädjas åt att man har ett jobb iallfall.......

Av Åsa - 15 juli 2007 17:20

De är så söta våra "tanter". Flera har fått kullar med bebisar tidigare och är nu pensionerade men inte Bratz (Malin) och Lisette (Olivia).De är kelisar redan från början!

En närmare presentation kanske är på sin plats!

*Drakvallmons Irina -Lakeland (Golden/white) F.040721

*JumJums Bratz (Malin)-Blandis-F.030816

*Peek-a-Boos Valkyria-Coronett- F.020919 (Äldst , blir snart 5 år!)

*Coronas Lisette-Coronett-F.040520

*Grey Scales Anna-Lakeland-F.030411


Väldigt snälla och trevliga marsvin.


Av Åsa - 15 juli 2007 14:25

Vi har just ätit lunch, sill, gräddfil och potatis. En av barnens favoriter.

Till kvällen grillar vi kyckling.

Här har det regnat och varit mulet men nu börjar solen komma fram, jag hoppas det torkar upp lite så man kan plocka in gräs åt de små vännerna.

Inget speciellt "på tapeten" idag att göra men ska ta och torka golven på nedervåningen och så städa klart de marsvins burar som är kvar.

Sedan blir det att var ute en stund,skönt med frisk luft.


Vid maten nyss så kom barnen in på detta med olika åldrar.Av den äldre generationen (gamlingar som lovisa säger) finns bara min farmor, deras gammel farmor kvar , hon blir snart 86år. Detta ledde även till prat om vad som händer när man dör.För barnen är det inget konstigt att prata om det utan det gör vi ibland. För är det något vi alla vet är det ju att någon gång så råkar vi alla ut för det! Trots det förvånas jag ibland av att så många tycks ha så svårt att tala om det,då tänker jag främst på vuxna.Men det är väl att det är skrämmande, något man inte vill ska hända osv.


Själv är jag "helt klar" över att vår själ lever vidare och kroppen är vårt "skal".

Helt övertygad om detta (även om jag trott att det var så) blev jag för ett antal år sedan då jag förstod att vi har besök i vårat hus.Något jag märkt av men nu fick riktiga belägg för.Det var en enorm känsla att få veta att det jag trodde faktiskt är sant!! De gör sig påminda ibland nu med och det uppskattar jag.Tycker att jag har en trygghets känsla i det faktiskt och att det är "hem trevligt".

Förstår att många inte alls tror på sådant , men får man lyckan att uppleva det så kan man inte annat är inse att det är så!

Oj så "djup" jag blev.Skulle kunna skriva massor om sådant men det ska jag inte göra, iallfall inte idag.

Nej, nu ska jag gå ut och plocka gräs till marsvinen i det soliga vädret.





Av Åsa - 14 juli 2007 19:42

Vecka 28
Internet/snigelpost

  • Har du internetbank, vilken? Om inte, varför? Vi har Swedbank.
  • Brukar du posta något med snigelposten, vad?/Om inte, varför? Tidigare skrev jag många brev, när jag var barn hade jag typ 40 brevvänner...Nu blir det något brev ibland eller vykort .Blir väl oftast mail för det är enklare.

  • Brukar du handla, eller skulle kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker?/varför inte? Jag handlar mest kläder, skor och böcker via nätet.Aldrig testat tradera tex.
  • Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte? Är en dålig föräljare!
  • Vad är det bästa OCH sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du? Bästa med snigel är att det är roligt att få/skicka riktiga brev, sämsta att det ibland tar flera dagar för det att nå adressaten.Bästa med mail att det är enkelt att skicka , går snabbt.Föredrar väl båda egentligen,var o en på sitt sätt, men måste jag välja blir det mail.

Av Åsa - 14 juli 2007 19:04

Idag blev det städning av en massa marsvins burar på fm.De som är kvar tar jag imorgon.Ska då passa på att väga de honor som går med hanar för att se om det kan vara några bebbar på gång.Funderar samtidigt på vilka honor och hanar som jag ska sätta ihop under hösten.


Pratade i telefon en stund med min kompis K.Henne har jag kännt sedan vi gick på lekis så det är lååång tid. Kul att ha någon som har gått i samma klass vi gick ihop fram till andra året på gymnasiet. Vi har alltid varit bra kompisar även om vi umgåtts med andra med. Vilka fester vi var på under ungdoms åren, stora och roliga tillställningar.Med massor av kul folk.Det var tider det!!

Sedan pluggade vi på olika håll och under de åren var vår kontakt väldigt sporadisk men sedan blev den åter mer regelbunden. Det är en av sakerna som är så häftigt när man kännt någon så länge att umgås man inte på något år så när man ses så känns det som igår!


På eftermiddagen kom min bror och pappa.Stackars mamma jobbade men har nu en dag kvar och sedan semester.

En stund därefter kom Ronnies föräldrar så vi hade trevligt allihop och fikade ute.Dock försvann solen men det var uppehåll iallafall och runt 21 grader.


Nu har jag skickat R till affären så man får tillgång till datorn en stund, han är nämligen för tillfället blivit hel tokig i att spela på tv4:as spel sida. Främst spelar han hjärter.Vi har haft internet till båda datorerna men det var nåt krångel så nu lär alla samsas om en.Även äldsta dottern vill kika på tex djur.nu.

Så vi är tre som ska samsas....

R hade ett förslag att jag kan ha datorn på natten då han sover men då sover ju jag med, näpp man får skicka ut han på lite uppdrag ibland.....


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards