Alla inlägg under augusti 2007

Av Åsa - 16 augusti 2007 16:32

Med tanke på tjej snacks frågorna så kom jag att tänka på det där med kärlek vid första ögonkastet!


Ibland i livet kan man ju undra hur vissa saker slumpar sig eller att man kan känna så starkt för någon man bara hastigt sett/träffat.

Sina barn är det ju så för (att man älskar dem redan från början) men nu tänker  jag på när man är vuxen!


Första gången jag såg min sambo var för 13 år sedan då jag var med min vovve  till en brukshundsklubb. Det var ett helt gäng som tränade sök och jag skulle prova att vara med. Genast då jag såg honom så visste jag att det borde vara vi två.Så konstigt och knäppt, visste ju inte alls vad han var för "prick".Hur kan man känna och tänka så,undrade jag.

Jag var upptagen på mitt håll och jag tror han också var det. Vi pratade ju inte alls om det, pratade knappt alls med varann....


Då jag var upptagen och det hela var lite knäppt och jag förmodigen inte skulle "stöta" på honom mer så förträngde jag honom !

(Min vovve skadade nämligen en tass så jag var inte till den klubben på sök träning mer).


Ett år senare så var jag intresserad av att träna spår med vovven och sådana kurser hade vi inte på lokala klubben. Jag hörde mig för med grann kommuens brukshundsklubb och  fick jag svaret att det kanske skulle bli en spår kurs, men att de som var medlemmar "gick först". Så chansen för mig var väl näst intill obefintlig att komma med förstod jag. Även om jag blev medlem hade ju andra varit det längre...


Men jag fick anmäla mig och hunden,blev det åter bud eller så skulle de höra av sig. Jag hörde inte nåt alls så jag började en lydnads kurs på "vanliga klubben".


En kväll ringde telefonen och en kille sa att om jag ville gå så var jag välkommen. Blev lite ställd då jag börjat en kurs och tänkte tacka nej.

Men så var det ju spår jag helst ville träna så jag tackade ja. Hade ingen aning om vem jag pratade med....


När jag anlände så kom en annan kille jag träffade då jag var dit den ENDA gången och han sa att du känner ju igen han som har kursen.

Jasså sa jag.Såg ingen alls som verkade bekant men så var det HAN.


Vilken slump ?!

Jag hade ju efter lite funderande hoppat av den andra kursen och till denna och  det var egentligen en annan som skulle haft denna kurs men så kunde inte han och det blev R istället.....


Var på väg ur en  katastrofalt dålig relation,där den partnern inte ville att det skulle vara slut o var allt annat än trevlig...

R var nog nybliven singel, fast det visste jag ju inte just då...


Nu känndes det som pussel bitarna fallit på plats.

Efter två lektioner var det "vi".

Redan från början var det så rätt.

När jag konfronterade han jag delade lägenhet med och berättde som det var (tänkte faktiskt att han slår väl ihjäl mig men då är det väl så, står inte ut längre, hade försökt få han att flytta men inte lyckats) så ville han ju inte att det skulle vara slut, men flytttade iallfall och hoppades väl till en början att det skulle bli vi igen.


Men mitt nya liv, det som jag fick en känsla för redan ett år tidigare . Att det var han jag borde vara tillsammans med, var nu på riktigt.


Visst går det upp och ner i en relation men någon riktig kris eller så har vi inte haft.Däremot kan man ju bli tokig på honom ibland minst sagt!!

Jag hoppas dock att vi alltid kommer att vara tillsammans och känna att det är rätt.Men man kan ju aldrig veta hur framtiden blir.Däremot kan man ju vara inställd på att om en kris kommer kämpa och inte ge upp i första taget.


Eftersom jag tror på ett liv efter detta, att vi alla har varsin guide som försöker hjälpa oss, att vi ska lyssna till vårt inre osv så kan jag ibland undra hur jag kunde känna så starkt för honom efter ett kort möte. Att jag så stark kännde att det borde vara vi?! Sedan fattar man inte hur man kan tänka så?!


Har vi setts i ett tidigare liv eller  visste "min guide" att vi skulle passa bra ihop och försökte upplysa mig om det??

Eller var det rena  slumpen att jag hade sådana känslor och att jag efter tveksamhet tackade ja till kursen?! Att den som skulle ha kursen sedan inte kunde så det blev R som tog den? Eller fanns det några samarbetande "guider" som såg till att våra vägar korsades igen?? (kan nästan se framför mig hur de satt och planerade *skratt*)


Inget vet väl säkert svaret på en sådan fråga men ibland i livet känns det ju inte alltid som det är en tillfällighet att vissa saker sker.....



Av Åsa - 16 augusti 2007 16:15

 

Vecka 33

Kärlek

  • Minns du din första riktiga kärlek? Var, när, hur?Oj, svårt. Riktig kärlek?Var super förtjust i en kille när jag gick i första klass , vi var ihop ca ett år tror jag. Sedan har man väl varit kär ett par gånger!!
  • Minns du första killen du hade? Kommer du ihåg hur det var? Kändes? Första killen var ju när jag gick i första klass. Men om man ska kika på de som passerade när man var lite äldre så visst minns jag det.Var ju kul!
  • Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Varför, varför inte?Det gör jag faktiskt. Blev så kär i min sambo första gången jag såg honom...
  • Vad är kärlek för dej?Att man bryr sig om,lyssnar på varann,vill varandras bästa osv.
  • Har du en pojkvän/flickvän för tillfället? Hur länge har ni varit tillsammans, bor ni ihop? Distans? Om inte skulle du vilja ha det nu? Motivera. Sambo sedan 12 år.Flyttade ihop efter ett år men han bodde mest hos mig redan från början...

Av Åsa - 16 augusti 2007 12:18

Vaknade strax efter sju i morse och barnen vid halv åtta.


Nu är de hos min moster och jag hade tänkt mig en tur till vår arbetsplats lönekontor för att få ett papper i fyllt. Men jag har ringt den personen flera gånger idag och antingen säger "telefonrösten" att hon kommer tillbaka en viss tid eller så är det ingen som svarar....

Nu har jag gett upp och försöker i morgon igen.


Tiden jag har att passa nu är 13.30 då ska jag hämta barnen för de ska klippa sig.


Det är min farmors födelsedag i dag. Grattis farmor!

Hon är nu 86 år och bor i sin "vanliga" lägenhet och har ingen hemhjälp.

Klarar det mesta själv men får hjälp bla av mina föräldrar en heldel.

Roligt iallfall att hon är så pass pigg och är klar och redig.

Tyvärr hade hon inte mått riktigt bra i natt (är så ibland) så hon orkar inte med nåt firande idag men hoppas vi kan få gratta henne i helgen.


Fler födelsedags barn!

Barnen har konstaterat att marsvinet JumJums Bratz fyller 4 år idag.

De kallar henne Malin. Så det har ritats teckningar till henne och så ska hon firas senare idag.(Antar att hon vill bjuda sina bur tjej kompisar på festen också!!)


Själv ska jag försöka få lite energi. Regnar ute och är så grått. Känner mig så slö!! Har tittat färdigt på en film "The last kiss" som jag somnade ifrån igår kväll.

Men nu tänkte jag röja lite här hemma.


Vi har tänkt ta ner /tömma ur poolen idag, det känns inte som det kommer att bli så mycket mer väder för den.Men fortsätter det att regna på detta vis får det bli en annan dag. Inte tänker jag stå i full regn mundering för att tömma en pool och ha vatten överallt!!

Av Åsa - 15 augusti 2007 21:45

I kväll snaskar jag på oliv mix och kex. Såå gott!

En arbetskamrat hade sådant med sig till vår träff igår kväll och då jag är oliv tokig så var jag ju tvungen att handla detta idag...

Av Åsa - 15 augusti 2007 20:37

Nu har jag fått kontakt med uppfödaren och hon har väl tänkt spara en av valparna men om det blir hanen eller tiken vet hon inte förrens de är 7-8 veckor och man ser hur de har utvecklats.

Var ju synd att det inte var fler tikar!!

Men vi får väl hålla oss till tåls och vänta....


Av Åsa - 15 augusti 2007 19:35

Då var det kväll igen och mitten av månaden.Tänk om en vecka går barnen i skolan igen!


På em var de hos min moster då jag var på arbetsplats träff på jobbet.

Sedan har vi ätit champinjon/kantarell soppa, sådan där behändig påse att röra ut i vatten och koka! Till det blev det rostade mackor med skagen röra.

Barnen var väldigt nöjda. De tycker om att äta soppa men inte så ofta vi gör det.

Att göra egen soppa är jag urdålig på även om det säkert inte är så svårt.

Gör en soppa med räkor någon gång...

Men "pås sopporna" duger bra de med och så kan man ha i lite eget i dem istället.

Skagen mackorna är inte dumma de heller.


Nu tittar barnen på film " Mysteriet på Greveholm", var julkalender något år. Vi har hyrt den, för Linnea ville gärna se den igen. Kommer att skicka tillbaka den på söndag så de har några dagar att se den på. Är ju 24 avsnitt så det tar ju ett tag.

Ska försöka få dem att gå upp och komma i säng vid 20.30

Sedan lär det ta ett tag innan de somnar iallafall. Men klockan ställs på 07.30 imorgon så de börjar komma in i rätt rytm! Fast när de går i skolan lär de upp 06.30 men såå tidigt vill jag inte upp imorgon!!

Av Åsa - 15 augusti 2007 17:59

Nu är tydligen valparna födda som vi väntat på. Det blev en tik och en hane båda i färgen blue merle.


Enligt deras hemsida föddes de igår. Har mailat och hört mig för lite när de bestämmer vem som får köpa tiken.De har inget kö system utan man får lämna intresse anmälan , eller vad man ska kalla det.

Sedan väljer de vilka de vill sälja till.Så att vi är väldigt intresserade vet hon , för vi har tidigare talats vid per telefon.


Vi anses nog som ganska lämpliga med då vi har hund erfarenhet, jobbar olika tider (hundarna behöver inte vara ensamma så mycket) osv men finns säkert fler. Är många känner jag som gärna vill köpa av dem...

Så det känns som man har väldigt liten chans trots allt då det bara blev en tik.

Dessutom skulle två tikar till snart ha bebisar men en av tikarna resorberade bebbarna så där blir det inga valpar.


Så nu väntar jag med spänning på om jag ska få något svar på mitt mail , ringa vill jag inte för de har väl fullt upp ändå med valparna, eller kanske skulle man ringa ändå??!!

Svårt att veta hur "på" man ska vara....

Av Åsa - 15 augusti 2007 09:55

Här vaknade barnen redan 07.15 så nu kanske vi kan försöka vända lite på tiderna. Blir ju jobbigt annars för dem när skolan börjar.

Vädret är soligt men det tycks vara risk för regn på em så tvätten får jag nog hänga inne. Marsvin burar ska städas och sedan ska jag på arbetsplats träff på jobbet en stund.



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards