Alla inlägg under september 2007

Av Åsa - 27 september 2007 22:23

Förra året var vi till Mallorca-Alcudia och bodde på hotell Eden Playa.

Vi blev glatt överrakade då det var så jätte fint. Bra pooler. Precis vid en underbar sandstrand.Halvpension med frukost buffe och middags buffe.

Å vilken mat sedan, riktigt vattnas i munnen...

Jätte buffeer med enormt mycket mat och jätte god. Massor att välja på.

Till middagen fanns alltid olika kött/fisk/kyckling rätter att välja på som "bas". Barnen älskade maten med och då det var så mycket att välja på fanns det nog alltid nåt som passade alla. De hade även särskild barn buffe med merbarn anpassad mat. Men våra döttrar åt mest från "vanliga" buffe borden.


Skulle gärna åka dit igen men är ju kul att se något annat med...

Av Åsa - 27 september 2007 21:24

Märta har nedkommit med 5 st bebisar . Till synes 3 honor och två hanar.

Vikter mellan 79 och 115g.Inte undra på att hon var stor!

De är födda för ca 30 minuter sedan och ser till synes ut att må bra.

Hoppas det fortsätter så. Då de är många kommer jag att vara extra noga med att kolla vikter på dem. Så jag ev kan stöd mata om det behövs.

Har ju bara kollat snabbt men alla är svarta mer eller mindre.

Bilder kommer i morgon.


har sprungit där och kikat idag men så missar man det precis, men inte gör det något. Viktigast är ju att allt går bra.

Av Åsa - 27 september 2007 13:33

Var ju tidigare så glad åt att få hem en fin lakeland hane men tyvärr blev det aldrig någon flytt hit  då han blev dålig och dog.


Hoppas i allafall att få tag på en annan lakeland hane (eller skinny hane) med choklad färg och lite annan bakgrund än mina tjejer framöver.

Älskar ju choklad himalaya skinnysar och skulle behöva en "choklad kille".


Av Åsa - 27 september 2007 13:31

Denna bild är tagen för två dagar sedan och hon är ännu större nu.

Ser så jobbigt ut. Är öppen ca 1,5 cm så snart borde de kika ut. Man ser hur de sparkar och har sig där inne.

Både Märta och jag är nog nyfikna på vilka det är där inne.


Av Åsa - 27 september 2007 13:17

Gårdagens middag blev Kycklingwok med räkor och Cashewnötter.

Har haft receptet ett tag men inte testat det. Men är snabblagat då man använder en färdig grillad kyckling,frysta wokgrönsaker, antingen färdig skalade räkor eller så får man tina upp frysta och skala -tar lite längre tid.

Eftersom recepet finns på Icas sida så är det bara att trycka på "Kyckling....." så kommer ni dit!


Vi vuxna tyckte det var väldigt gott, barnen tyckte det var lite för starkt.

Vi kommer att göra rätten fler gånger men då tänkte jag man kunde ta undan åt barnen innan man blandar i det som är lite starkt.

Sedan i receptet står det en halv grillad kyckling till fyra personer men vi gjorde på en hel kyckling och då räckte det till mannens matlåda också.

Det räcker inte med en halv kyckling till fyra personer om inte alla äter väldigt lite!


Av Åsa - 27 september 2007 10:44

Kvällen i går blev väldigt kort för min del. Följer ju ingen serie , som ni vet men gíllar Greys Anatomy. Jag tittade 15 minuter på den serien, sedan var pizzan klar. Då skulle vi se en film och jag hann knappt peta i mig min pizza förräns ögonlocken började vilja vara mer nere än uppe !!

Så 21.30 somnade jag till och gick då upp och la mig. Somnade bums och sov sedan till 06.30 Blir ju runt 9 timmar men var nästan lika trött när jag vaknade som i går.

Så drygt!


Har nu jobbat 8-9.30 och kommer hem med huvudvärk så jag kastade mig över Treo röret! Hoppas det gör så jag kan få något gjort hemma i dag.


I går blev det inte mer än en vända till lokala butiken och handlade mat och att jag lagade middag som var snabbt gjort.Blev Kyckling wok med räkor och cashewnötter , riktigt gott! Ska lägga ut lite recept tänkte jag på sådant vi tycker är gott i denna familj, när jag orkar!


Nu ska vi ta lite fika. Köpte äppel munkar i går . Var 3 för 15kr så då nappade jag, är jätte förtjust i munkar...

Lovisa äter inte sådana , vill bara ha de med hål i mitten och helst med choklad glasyr.




Av Åsa - 26 september 2007 19:52

Jobbade på fm och jag bestämde mig för att det fick bli en halvtimme extra i dag och det minus i morgon. Detta för att jag skulle hinna träffa den sköterskan jag jobbar i hop med. Ville rapportera och diskutera lite med henne men då visade det sig att det stod fel på schemat så hon skulle inte börja 10.00 utan 11.00

Men träffar henne i morgon men då ska jag jobba 8-9.30


Trött tycks jag vara mer eller mindre de dagar jag jobbar. Blir ofta ganska intensivt så det tar tydligen mycket av min energi.

I dag har jag inte gjort något särskilt. Varit ganska lat får man säga, men man får väl vara det ibland med *skratt*.


Vi ska äta hemgjord pizza mannen och jag, var länge sedan sist.

Barnen ligger i sängarna och lilla Lovis sover nog redan. Har fortfarande feber och fick alvedon innan hon skulle lägga sig.

Linnea tog en dusch och var nog rätt trött hon med efter friluftsdagen. Men de hade tur med vädret och roligt tyckte hon det varit.

Av Åsa - 26 september 2007 17:22

 

Vecka 39
Sommaren 2007

  • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?Att jag var sjuksriven hela sommaren och att den inte blev så solig som man hoppats på.
  • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna! Jag var ju "ledig" och det var skönt. Skulle ha varit det från början, men planen var ju inte att vara sjukskriven utan att jag skulle varit pigg o frisk och haft semester och föräldrarpenning.
  • Blev ingen tur till sjön alls men flera besök vid ute bassängerna i grann kommunen och det var tur det anars hade sommaren kännts väldigt "snöplig".
  • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan? Vi var till Göteborg och bodde på ett mysigt hotell med bla inomhus pool.
  • Där umgicks vi mycket med Rs syster och familj. Jätte kul att träffa dem. Blev besök bla på Liseberg, Universum och stort inomhus lekland.
  • Annars var tanken att det skulle bli även något en dags besök till Leksands sommarland men pga vädrets makter blev det inte så, tyvärr.
  • Men att vara hemma och ta dagen som den kommer är skönt det med.
  • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg? Absolut inte.
  • Har ingen ro till det.
  • Vad är din favoritsyssla på sommaren? Att ta det lugnt och njuta av värmen (om det nu är någon sådan...) och ta sköna kvälls promenader.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards