Alla inlägg under september 2007

Av Åsa - 15 september 2007 14:56

Nu har gräsänderna fått flera påsar med gott bröd till lite "lördags godis" som barnen uttryckte det.

Mat till oss två benta har också inhandlats och barnen fick bestämma vad vi ska äta idag. Vad blev det då vi ska sätta tänderna i snart??

Jo, "sommar mat"  sill, potatis och gräddfil (med gräslök). Men jag tycker det är super gott jag med så inga protester från min sida!


Mannen dinerar ju på något hamburger hak kan jag tro ...


Träffade på min chef och vi talade lite om gårdagen och jag sa som det var, en trevlig dag men att jag var trött efteråt , trött idag och bekymrad över nya schemat.

Hon menar att det ska väl gå att lösa på nåt sätt så man kan ju inte säga att jag känner mig "lämnad i sticket". Men har lite svårt att förstå hur vi ska lägga upp det hela. Men det får väl visa sig. Hon menade att jag kanske kan byta den helg turen jag inte kan med den jag går helgen med ,men det går ju inte att basera på det stup i kvarten. Känns ju inte alls kul och man vill ju inte att den andra ska känna sig små tvingad, hur roligt kommer man själv att må då??

Men kanske om man ev kan göra 15v schema och få ihop nåt.Jobbar jag alla mannens lediga helger så fattas det ju en till men om det går att peta in den med så kan det kanske funka iallfall.

Ja ,ja det visar sig......... Har ju endel semester dagar att plocka av nåt år framöver iallafall....

Gillar att skissa på scheman och sånt så det får väl bli mitt kvälls nöje *skratt*.



Av Åsa - 15 september 2007 11:17

Måste väl nämna att jag såg typ halva "Blades of glory" i går och återkommer med fullständigt omdöme då jag sett den klart.

Varför jag bara såg halva? Somnade förstås, inte alls ovanligt.....

För att ge en förhands hint så var första halvan helt ok.

Av Åsa - 15 september 2007 10:55

Mannen ska åka till stora huvudstaden med min bror som följeslagare.

Det ska tittas på bil eller bilar. Mannen gillar att byta bil i

bland och nu är det dags igen.


Inom det området får han nästan göra som han vill. Har inte så stora anspråk där utan bara jag har en bil som har kall luft (ac eller ecc) varma heta sommar dagar(vi har inte det i vår andra bil och skönt att ha det i en i allfall!!) och som snällt rullar på från plats A till B så är jag nöjd.


Sedan är ju motorvärmar/kupe uttag ett plus då kan man ju få varmt och mysig i bilen på vintern också.

Färg och sort är av sekundär betydelse för mig bara man inte riskerar att tex trampa igenom golvet när man åker , alltså är väldigt rostig/dåligt skick.


Men så illa har det hittils aldrig varit utom möjligen en tid på världen då vi hade en vit celica ,men den krånglade iallfall inte. Såldes sedan för någon ynka tusen lapp till en ung kille som skulle fixa i ordning den tillsammans med sin far. De hade nog pippi på just den typen av bilar för de hade flera stycken....


Jag och barnen ska åka och handla mat och kika om det finns fåglar av sorten gräs and vid ån som rinner genom byn.

Då ska vi överraska dem med gott bröd nu då det är lördag!


Solen skiner så kanske blir det lite trädgårdsarbete även om det finns mycket att fixa inom hus med också.Men sedan är det ju dagar med snål blåst och regn som man får hålla sig inne iallafall.


Men just nu sitter jag i min stora ljusgröna, luddiga ,goa morgon rock så ska man ta sig ut lär jag ta en dusch och byta om.

Så det ska jag göra nu!


Ha en trevlig lördag och hoppas ni har solsken som här!


Av Åsa - 15 september 2007 10:39

Sovit som en kratta, haft värsta röriga drömmen och vaknade super stressad.Inte har jag drömt om något schema precis men nog är det det som ligger i bakgrunden....


Nu ska jag inte tråka ut er med en massa sådant idag med men jag känner att jag inte riktigt kan släppa det och bara ta en dag i taget......

För jag vet ju redan NÄR det blir problem och ATT det blir problem....


Men visst man kan ju trösta sig med att någon alltid har det värre än en själv.För så är det ju tänk på alla tex som svälter, lever i krigs drabbade länder och de som är svårt sjuka.

I de proportionerna blir ju de egna problem ganska små, ändå så är det ju ett problem för mig som ställer till det för att jag ska få min vardag (hm och helg) att fungera.


Av Åsa - 14 september 2007 21:20

Har naturligtvis kikat på detta med 15v schema (måste ju se hur /om man skulle kunna göra nåt åt det hela ) men då vi ska gå 6 helger på dessa veckor var det inte lätt att få till det må jag säga. För det första måste jag jobba alla mannens lediga helger vilket  är var 3e vecka.

Så det är ju så lagom kul, men måste även pressa in någon mer helg.

Borde resultera i såfall med att någon av kollegorna precis som jag måste gå två helger på raken ibland  och det tror jag ingen av dem vill. Vilket jag absolut har full förståelse för.

Näpp känns som en åter vänds gränd....


Byta yrke? Visst men till vad??


Skulle verkligen behövt ha bara en helg på 5 veckor eller ingen alls *skratt*.

Även om jag inte har något emot att jobba helg....


ÅÅÅ att nu detta ska bli en käpp i hjulet också när man äntligen är på väg tillbaka efter sjukskrivningen, dålig tajming....


Av Åsa - 14 september 2007 19:56

Brorsan har varit på besök och snart är det dags att få barnen i säng.

De verkar alldeles prilliga så de behöver nog sova!


Håller jag mig vaken en stund till ska vi se på en film som nog kan vara lite skoj iallfall, föredrar ju komedier. Är ju kul att ha roligt en stund och få skratta!

Blades of Glory heter förresten filmen och handlar om två killar som åker konståknings skridskor, får väl åter komma med recention och omdöme i morgon.


Tyvärr finns det inget så där super smaskigt att äta mer än  chips och dip här hemma,det får duga. Inte illa det heller men hade jag orkat handla tidigare så hade det nog blivit något mer "matigt".

Av Åsa - 14 september 2007 19:13

En heldag var det idag med planerings dag för oss sjuksköterskor i min kommun. Trevligt men oj så trött jag är. Men det var det nog fler än jag som var.


Blev ett bra innehåll på dagen iallfall och lite nytt.

Det som var tråkigast för min del var att vi ska få 5v schema istället för som nu 6 v schema.

Big deal kanske ni tänker men faktisk, för mig iallafall.

Då mannen har 3v schema som rullar på och jag som sagt 6v så har mitt schema lagts så att vi inte jobbar kväll eller samma helg pass.

Men 5v så går det ju inte att "synka" , suck !!


Fast mitt motto numer är att "Allting ordnar sig på ett eller annat sätt", men enklare som det har varit...

Vi får också jobba helg oftare, vi har haft var 3e nu får vi 2 av 5, därav bytet till 5v schemat.

Trökigt med fler helger förvisso men inte hela världen.


Jag har ju naturligtvis redan snabb kollat hur våra scheman inte passar ihop så jag har stenkoll redan innan vi börjat , vilket vi gör v 40.

Så här ser prognosen ut *skratt*.


Detta år funkar inte ca 6-7 turer då det krockar, någon kan jag byta och en helg är under höstlovet så då har jag ändå sökt ledigt. Resten får jag ta semester.


Har ju underbara arbetskamrater så någon kvälls tur en vardag kan jag nog byta. Men som på vissa helger kan man ju inte begära eller ens komma på tanken att fråga den som jag jobbar helg med om denne kan tänka sig att gå kväll både fre,lör och söndag. Nej där går ju gränsen!!

Då får man ta någon sem dag.


Sedan ska jag vara ledig hela jullovet som barnen har men sedan nästa år och fram till sommaren blir det 6 tillfällen som jag får ta semester.

Där jag absolut inte kan byta och krångla med turer.


Tur man har endel sparad semester men man kan ju inte hålla på så hur länge som helst.Då har man ju inte möjlighet att få någon sommar semester....

Kul tanke få jobba hela sommaren år efter år , vilken mardröm !!

Ska tillägga att vår kommun inte har någon barnomsorg på kvällar och helger, vilket krånglar till det för fler än oss....


En av cheferna nämnde att man kanske skulle kunna göra ett 15v schema istället då kan man "synka" det med mannens och det rullar på men man vill ju inte krångla till det heller. Om vi nu börjar med detta schema snart och sedan ska byta längre fram igen...

Nä man skulle väl ha ett dag tids jobb men hur enkelt är det att hitta ett sådant,när man bor här på bonn vischan...

Dessutom gillar jag mitt jobb och har inget emot att jobba någon kväll och helg bara det funkar så att säga.


Nä det fixar sig väl fram till sommaren iallafall,hur som, har sem dagar att ta av sedan ska jag vara ledig största delen av sommaren.Då tar jag föräldrar penning, sista sommaren jag kan göra det sedan är Lovisa för stor.


Men jag kan ju inte hålla på så där med att ta en massa semester dagar i längden iallfall...........






Av Åsa - 13 september 2007 18:24

Mannen är på dyk klubben och barnen ser på tv.

Marsvinen fick persilja tidigare idag och nu fick de morötter, påfyllt med pellets/havre och hö.


Barnen har haft skoldag utan el idag.Tydligen skulle de få känna på och förstå vad mycket man använder el till.

Maten idag grillades ute, korv med bröd och festis. De verkar nöjda med dagen iallafall.


När jag hämtade dem från sina kompisar som de var till en stund efter skolan så passade jag på att bunkra upp med mer halstabletter inför morgon dagen. Var så sugen på nåt gott (även om mannen hemma under tiden fixade spagetti o köttfärs sås) så det slank ner rostbiff och potatis sallad i korgen!! Så det får vi njuta av i kväll tillsammans med någon tomat, lite grönt (eller rött!!) lär man ju ha också!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards