Alla inlägg under januari 2008
R är ute och äter i kväll med ett gäng från vår kennelklubb.
De äter säkert nåt riktigt gott så jag hade tänkt mig en smaskig räksmörgås men faktum är att jag är så mätt efter middagen att jag inte orkar.
Men kanske om en halvtimme, annars får det vara tills i morgon kväll.
Fick ett recept av min vän Hannah på tonfiskröra. Låter så gott.
Älskar tonfisk , det nästan vattnas i munnen...
Tonfiskröran/såsen:
1 burk Creme-fraiche med valfri fetthalt.
paprika i valfri färg & mängd (så mkt man gillar)
Tonfisk i vatten 1 burk
Tomatketchup ca 1/2 dl.
Blanda allt i en kastrull och värm.
Passar jättefint till ost-tortellini eller vanlig pasta
När jag var på väg hem från jobbet, slutade 16.00 så började huvudvärken komma. Var in på affären och fick sedan vänta en liten stund i bilen på Linnea som var på kör.
Sedan hem och så skulle jag laga mat. Började dock med en treo!
Jag har börjat försöka tänka på att ta det lugnt vid matlagningen och se det som en avkopplande stund.Ibland är det ju snabba rätter andra gånger något som tar lite längre tid.
Jag poppar på radion , sjunger med och tar små dans steg emellanåt.
När jag var yngre har jag gått och tränat showdans och har alltid gillat att dansa...
Men skulle någon kika in genom fönstrer tror de väl man är små tokig , men då bjuder jag på det *skratt*.
När maten är i ugnen , kokar eller så försöker jag hålla mig kvar i köket och läsa en stund i lugn och ro.
Annars har jag ofta stuckit i väg de 20 -30 minutrarna och svängt runt med dammsugaren eller nåt sånt.
Tar maten ännu längre tid så kanske jag hänger tvätt eller så men just att försöka varva ner i allafall.
Så blev det den utrotningshotade torsken i dag!
Receptet ser du här nedanför.Det har jag hittat hos min vän Helen.
Enkelt men blev verkligen jätte gott.
Jag gjorde dubbel sats, för ca 6port.
Det räckte då till middag för mig och barnen, sedan fick R och jag varsin matlåda. Så 5 portioner blev det hos oss av det.
Detta kommer vi garanterat att göra fler gånger, men ska prova med någon av de mer "lagliga" fiskarna och se om det blir bra det med.
Dillfisk
3 port
1 pkt torsk, ca 400 g
1 purjolök
½ tsk salt
svartpeppar
1 dl mellangrädde
1 dl Fraiche (8%)
3 msk chilisås
dill
Låt fisken ligga framme en stund (går även att tina helt), skär i ett par cm tjocka skivor.
Strimla purjolöken, fräs den mjuk i stekpanna och lägg sen i botten på smord ugnssäker form. Lägg över fisken. Salta och peppra.
Blanda grädde, fraiche och chilisås. Häll över fisken. Gratinera i ugnen, 225 grader, i 20-25 minuter. Strö över dill. Servera med potatis
HÄR kan du se en lista på olika fisk arter och vilka man helst ska äta, då endel tex är på väg att utrotas osv.
Själv får man små skämmas som ska äta torsk i dag...
Här kan du lägga till ditt namn på tv4as namn insamling (och läsa vad det står) till jordbruksministern för att rädda torskfisken i Kattegatt.
I dag jobbar jag under em så innan dess tänkte jag hinna ett varv med dammsugaren. Julkartongerna ska in i förrådet så det ska väl ske under dagen det med.
Måste även kika på vilken mat vi ska ha i dag , just nu står det mellan torsk och kyckling...
I dag skulle jag på fm besöka frissan för välbehövlig behandling.
Var planerat klippning och så ska jag nog tona håret och bli lite mörk ett tag.
Vet att jag trivs bäst med att vara ljus men va sjutton nu var det flera år sedan jag var lite mörkare ett tag så det känns som det kan vara dags igen.
Dock blir det nog ljusare slingor igen mot sommaren.
Men nu blir inget av detta av i dag för tyvärr hade hon blivit magsjuk, stackarn. Så nu fick jag en annan tid. Men med tanke på att jag ska gå någon kväll så kan det en blir just den dagen, så då får jag byta tid.
Men snart ska jag väl kunna ta mig dit i allafall.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|