Alla inlägg under januari 2008

Av Åsa - 19 januari 2008 19:03

Uffe åkte ju ur Lets Dance igår och det var vl för alldel rättvist på så sätt att han var sämst på att dansa.

Annars har det ju i tidigare omgångar varit så att den som varit sämst på dansgolvet änndå fått en massa röster för de är så omtyckta.

Men ibland har det känts fel iallafall när det varit längre fram i programmet och färre deltagare är kvar och endel väldigt duktiga fått säga Tack o hej.


Vad tycker ni andra som tittar?

Av Åsa - 19 januari 2008 18:58

Hittar inget direkt kul eller spännande som lockar på tvn i kväll så kanske kan det bli någon film.

Vi har visst enligt R några nya "Morden i Midsomer" så kanske blir någon sådan.

I kväll ska jag göra Gucamole och så tar jag taco chipsen som är kvar sedan igår till den.Ska bli såå gott. Var ett tag sedan sist.


Av Åsa - 19 januari 2008 18:57

Slöat med Amelia tidning en stund men sedan blev det lite dammsugning igen i badrummet, ingen ide att vänta på att någon annan ska göra det...

Av Åsa - 19 januari 2008 17:58

På fm blev det nerplockning av tvätt och laddning av tvätt maskinen.

Kll 11.00 skulle Linnea ner till moster B en stund så då passadejag på att lämna in en kasse med saker till en secondhand butik i närheten därefter besök hos mina föräldrar.

Skulle få välja en ring efter min farmor som aved i höstas. Så jag tog en guldring med en pärla på. Den hade hon ärvt av en faster så den är ganska gammal.


Hade en trevlig stund och mamma och jag kikade på gamla kort när jag och brorsan var små.Pappa hanfixade mat så han undrade om jag inte vill äta men jag tog bara lite skulle ju hem och laga mat.


Sedan bar det just hem för matlagning. Nu blev det äntligen kyckling och gjorde den i dill/citron sås och med ris.


Sedan diskmaskin i,ur plockning och i plockning igen. Torkat av i köket , hängt en massa tätt och tvättat mer, dammsugit nedervåningen, sett "Det okända",plockat bort pepparkaks hus, tagit ner vardagsrumsgardinerna mm.

I all hast så plockade jag ordning i badrummet nere trots att det var Rs grejer men vad gör man när han aldrig fixar det själv (han spelade data spel under tiden är ledig i dag!!) .....


Lovisa har duschat och Linnea har kommit hem (R hämtade henne).

Jag har mellanlandat en kortis vid datorn men ska ta fram barnens lördags godis.De är bänkade framför Bolibompa.


Snart tar jag nog "ledigt" för kvällen!

Av Åsa - 19 januari 2008 09:09

Så vaknade man i vanlig ordning ca 06.30 trots att ingen klocka var på "ringning". Men kroppen är väl så "programmerad" nu.

Men lite frustrerande att inte lyckas somna om heller.

Linnea vaknade runt samma tid hon med medan Lovisa lyckades sova en timme till.

Av Åsa - 19 januari 2008 08:33

Att jag är frusen är väl inget som undgått er som läsat här ett tag.

Men nu börjar bli smått bekymrad för hur det är ställt med mina fötter eller de så viktiga tårna!!


Är frusen om fötterna men brukar klara mig bra med mina ordentliga vinter kängor.Förra vinterna kunde jag ha dem trots flera minus grader och stå vid slalom backen 1,5 timme. Visst försökte man röra på fötterna till och från, väldigt kall kunde jag bli då med men inte som igår.


För i går med en temperatur på plus 2 grader så var jag och hämtade hö.

På fötterna var de varma kängorna (som visserligen har några år på "nacken" men hela och med rejäl sula) hämtade hö balarna och blev sedan kvar 10-15 minuter och pratade. Stod inte helt stilla utan rörde lite på fötterna , men när jag satte mig i bilen kännde jag att stortån på v fot och några grannar till den kännde jag inte! Även andra fotens stortå känndes ej ok.


Åkte sedan in och parkerade vid matbutiken och stapplade mig in där och handlade det som skulle inköpas. Kännde lika då med i fötterna och då var man ju ändå inomhus och i bilen hade jag det varmt.


När jag kom hem och tar av mig skorna och strumporna är v fots stortå helt kritvit och iskall, välavgränsat mot foten som hade betydligt bättre färg.

Även de två tå kamraterna närmast var till ca en fjärde del helt vita.


Andra foten var det bara stortån som delvis var kritvit.


Aj aj hade foten i lite ljummet vatten, riktigt varmt är ju inte bra och sedan på med sockor. Efter ett tag började det göra ont och sticka i tårna men det tog ganska lång tid innan tån såg ut som vanligt igen...


Nu blir man ju lite rädd om det ska bli så illa på så kort tid ute och i plusgrader.


Får väl försöka hitta några stövlar anpassade för antarktis besök eller liknande?? Men ändå är de jag har av märket "Eskimå" eller liknande och ska vara för kyla...


Till saken hör att jag "förfrös" mina fötter ett par till fällen då jag som barn red på ridskola där vi var tvugna att rida ute trots kyla.

Minns hur man inte kännde sina fötter och att det gjorde så ont.

Tog lång tid innan man var ok igen vid de tillfällena.


Nästan så man undrar om det är möjligt att detta kan ha resulterat i skador på kärlen eller nåt sådant??

Med går dagens incident vet jag inte om jag ska våga mig på att ta upp detta med slalom igen, där finns väl inga riktigt varma pjäxor ? ?

Svårt att röra på fötterna med...





Av Åsa - 19 januari 2008 08:23

I går hade Linnea det vanliga veckobladet med sig hem och där framkom det att samma barn som hade stora problem med löss tidigare i höstas nu hade krypen igen.

Stackars barn!


Förra gången då vederbörande hade så svårt att bli av med dem så hittade man vad jag vet ingen mer i klassen som hade. Frågan är kanske om det är någon som barnet leker med hemma som har?

Men de borde ju bli upplysta de med och kamma får man hoppas.


Nu fanns det visst någon som hade i en annan klass men alla uppmanas ju att luskamma så ingen annan i deras klass har fått det också.

Så det ska jag göra idag.


Vill man veta mer om löss och tips om bra luskam titta på sidan Lusfri


Av Åsa - 18 januari 2008 22:11

Rs nya hobby är som sagt fotografering.


Att leva med honom är att det ska vara lite nytt ibland, hända saker.

Nya hobbies blir det med jämna mellan rum *skratt*, byta bil gör vi oftare än alla mina vänner i allafall för att det är roligt med nåt annat.Ibland kan man undra om han vill hinna gå igenom alla bilmärken under sin livstid!


Under vår tid tillsammans har det varit fiskar simmandes i akvarium började med ett och accelererade snabbt till massor, vilket det fortfarande är.


Motorcykel har vi haft och snabbt har jag åkt....Den är i allafall såld och ingen ny i sikte än i allafall...


Hundar har alltid varit av stort intresse men främst brukshundar, spår, lydnad osv. Men så fick han upp ögonen för vallning så då blev det border collies och vallning av får.


Dykning- men det får jag delvis ta på mig skulden för då jag såg en annons ett år om dyk kurs i Västerås , visade han den och talade om att han kunde gå om han ville och klart han nappade på det!! Hängiven dykning är han och tycker det är väldigt kul. Tycker väl det skulle vara rroligt om jag kunde tänka mig det också men icke . Jag har vatten skräck!!

Däremot kan det nog tänkas att Linnea vill ta dykarcert när hon har åldern inne. Är nog från 12 år.


Har säkert glömt flera saker men som sagt nu är det fotografering!

R har gått med på någon fotosida, starat prenumeration på foto tidning osv.Inget lämnas åt slumpen vid nytt intresse *skratt*.

Läser också massor på nätet, sitter länge och beskär bilder och fixar med dem...





Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards