Alla inlägg under februari 2008

Av Åsa - 11 februari 2008 14:12

Har även lagt in om semester en helg i mars då barnen ska ha sina kalas för kompisar och R ska fira sin 40 års dag, dock en vecka innan. Men så får det bli.Man lär passa in sådant då släkten kan komma och det passar för oss båda. Dessutom vill inte R har nåt stort kalasande utan bara just släkten.

På sin födelsedag jobbar han em skift och kan inte få ledigt så den dagen är det inte mycket att fira på....

Av Åsa - 11 februari 2008 14:01

På lördag skulle jag jobba mellan 7-11 och visserligen jobbar R också då men hoppades på att min föräldrar eller min bror skulle kunna ta barnen då och följa med dem till slalom skolan.

Men det visade sig att de ska till Örebro på någon utställning så det gick inte alls.


Det fick tvärr bli en semester dag. Ringde chefen om det i morse.

Kommer ju med detta nya schemat att bli så att det ganska ofta krockar för R och mig på helgerna så det lär komma att gå åt endel semester dagar. Inte så kul precis.Även R får ju ta ledigt ibland förstås.


I bland kan ju mina föräldrar eller så ha hand om barnen men alltid funkar det ju inte.Mamma jobbar ju helger hon med och pappa är ju inte alltid hemma då han heller.


Vill inte att de ska känna sig tvunga att styra sina liv efter hur vi jobbar, går inte heller alltid att hålla på och byta turer med arbetskamraterna och då får det bli semester, så länge man har några dagar att ta ut....


Var så mycket enklare då vi hade 6v schema som rullade på och R 3 veckors. De gick ju att synka i hop så vi inte jobbade kväll samtidigt och inte samma helgturer.

Men nu med hans 3v och mitt 5v så funkar det ju inte alls så. Ibland funkar det några veckor för att sedan inte alls funka bra några veckor.....


Går han em en hel helg och då kan jag ha em fredag och söndag (lördag dag tur). Så det blir ett pusslande i lite halvgod tid. För annars vet man ju inte om man hinner få semester....



Av Åsa - 11 februari 2008 13:59

Linnea har kommit hem med skolskjutsen.Sitter och äter ett äpple.

Vi funderar på vad vi ska äta för mat, har lite olika att välja på men det lutar åt inlagd sill och potatis...

Av Åsa - 11 februari 2008 13:52

Var in en snabbsvän på Lidl när vi ändå var i grannkommunen och handlade främst grönsaker till djuren. Men får väl erkänna att ett sånt där rör med chips slank ner. Kan inte fatta att jag har blivit så enormt godis sugen igen. Tycker det har gått så bra i veckorna.


Av Åsa - 11 februari 2008 13:25

Lovisa har ju åter feber och nu i morse ringde jag frenetiskt på barnmottagningens telefon tid. Inte lätt att ta sig fram där!

Men jag lyckades och fick en tid kl 10.00


Vi har ju hoppats på att Lovisa skulle få "sin feber" på vardagar så vi kunde åka dit och sätta fart igen på ev utredning.


Barnläkaren sa ju då hon var typ 3 år och vi sökte för återkommande feber och inga andra symtom att det hette nåt med igd syndrom eller så.

De brukar i de flesta fall växa bort.

Vi blev dock om vi ville erbjudna  att ta prover osv och om det var detta så skulle hals mandlarna tas bort.Men om sagt troligen skulle det växa bort och ofta var det pga av att föräldrarna tyckte det var jobbigt att vara hemma så ofta från sitt arbete som man tog det beslutet.


R och jag som ofta gått om varann i arbetstider har inte behövt vara hemma så mycket så vi upplevde det inte så besvärligt.

Känndes då också kanke lite onödigt trots allt att utsätta henne för prover osv när det kanske snart skulle växa bort.


Men i höstas när Lovisa började förskolan började hon själv tycka det var jobbigt för hon missade friluftsdag, kalas osv pga av detta.

Då tog jag åter kontakt med barnmottagningen och kunde höra av mig då hon hade feber för att få komma dit.


Nu har vi varit där i några timmar. Tittat i halsen , väldigt svullna och fula halsmandlar men hon har inte någonsin beklagt sig för att ha ont.Men valt mer flytande dessa dagar.Har man typ halsfluss får man ju enormt ont och besvärligt.

Dock undrade doktorn om vi inte varit och tagit halsprov eller kiss prov någon gång för att utesluta sådant. Men jag sa att hon har aldrig haft problem med att kissa eller haft ont i halsen så jag har inte haft någon anledning till det.  


Nu togs u -prov som var helt ok, halsprov som inte visade några bakterier, ingen halsfluss. Utan det mesta tyder på det där syndromet.

Blodprover har också tagits efter att hon haft embla plåster i armvecken en timme. Embla är en bedövnings kräm.

Sköterskan på barn mottagningen fick tyvärr inget blod så vi fick remisser att ta med oss till lab där de är mer stick vana.

Där fick vi vänta en stund och sedan fick hon blod i rören där men Lovisa sa det gjorde ont och det kom några tårar men det gick bra.

Så nu är lite prover i väg med.


Även en remiss till öron-näsa-hals doktor ska skickas.Hon ska kika på Lovisas halsmandlar så småningom och se vad hon tycker, om de ska bort eller ej.


Men det tar väl ett tag innan man får komma dit kan jag tro,men skönt att "vara på väg" för det tycks inte vilja växa bort...

Av Åsa - 10 februari 2008 23:14

Halva polly påsens innehållet har lämnat själva påsen....


Nu är det dags för sängen. Har kikat på "Beck filmen", men den kom jag ganska bra i håg sedan tidigare så jag har läst lite samtidigt.


Natti Natti

Av Åsa - 10 februari 2008 23:10

 Hos Juni tjej kan man hitta en tävling med fina priser.

Allt detta kan bli ditt:
♥ En vit teburk
♥ Lyxblandning (naturgodis)
♥ Årestrut "Tycker om dig" (ljusa och mörka kolor)
♥ Ett rött te, smultron/vanilj

Av Åsa - 10 februari 2008 20:51

Var så godis sugen igen idag, fattar det inte helt otroligt sugen på nåt sött.

Så det fick bli en tur till affären och en polly påse. Har fått små dille på dem , känns det som.

Har inte öppnat påsen än. Först blir det te, vitt te, är första gången som jag provar det och så varm smörgås. Men sedan blir det polly...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards