Alla inlägg under juni 2008

Av Åsa - 17 juni 2008 21:31

Barnen har badat i badkaret och lekt en lång stund. Förstår inte att de står ut när vattnet kallnar. Hu en annan vill ha det varmt, varmt hela tiden!

Nu är de uppe och gör sig redo för sängen.

Jag har nattat marsvinen med kvälls gräs, hö och kraftfoder.Ska fixa deras vatten flaskor också.De är så härliga de små fyrbenta.


Av Åsa - 17 juni 2008 19:57

 Jag blev utmanad av Karin.

Regler:

-Beskriv först reglerna  -Svara på alla frågor  -Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar,be dem läsa din  -Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag? (i mitt fall fanns att göra)

  • Dammsuga barnens rum
  • Städa marsvinsburar
  • Tvätta, ta hand om ren tvätt
  • Laga mat
  • Slöa

Vad gjorde du för 10 år sedan? 

Det var alltså året 1998. Äldsta dottern Linnea föddes det året i mars så denna sommar var jag mest mamma ledig. Det var dock ont om sköterskor på jobbet så jag gick in och jobbade endel turer. Främst dag turer som 8-14.

Då var R ledig och fick komma ner med henne runt 11 tiden för att Linnea skulle matas , amma.Det var villkoret för jag skulle kunna jobba!

Ammade innan och när jag kom hem så det gick bra men mest var jag ledig och njöt av vår underbara dotter.

Vi bodde då i lägenhet på 3:e våningen utan hiss. Så det var ett fasligt släpande med barn och två hundar. Schäfern Lady och briarden Wilma hade vi då. (Året efter flyttade vi till vårt hus).

Ställen du bott på?

Har bott i princip hela livet på denna ort ,förutom endel i Västerås då jag pluggade till sjuksöterska och några månader på Mallorca (pluggade där).

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

  • Sluta jobba, bara gå in lite extra om jag kännde för det *skratt*
  • Betala av alla lån och spara en massa i fonder osv.
  • Ge pengar eller sådant de närmaste behöver, ny bil , hus osv.
  • Ha en massa fadderbarn och skänka enheldel till välgörenhet. Kanske starta en egen skola någonstans i världens fattigare kvarter och anställa lokalbefolkningen.....
  • Resa både kors och tvärs !

Personer du vill veta mer om

Dem som jag utmanar. Hannah, Helen,Snurrtanten,Kicki,Trollpackan,Angelica (Narnias)

Av Åsa - 17 juni 2008 16:53

I dag har barnen haft sina kompisar (syskon) A och S här.De har så kul tillsammans. I dag var alla här men ibland delar vi på dem så de stora är på ett håll och de små det andra!

För övrigt är deras mamma en kompis till mig som jag haft sedan lekis.

Sedan hade vi turen att få tjejer och födda samma år utan planering *skratt*.


Nu har vi ätit middag och tänkte låta maten sjunka lite innan vi ger oss ut. Barnen ville hoppa studsmatta och själv ska jag kika in i förråden.


Vi funderade på ev grannkommuns badhus besök i morgon men där är det bra att besöka hemsidan för flera gånger har det varit stängt av olika anledningar, nu var det stängt pga att någon bajsat där det inte passar sig......



Av Åsa - 16 juni 2008 22:23

Såg lite på "Outsider" i dag och det handlade vad jag förstod (såg inte från början) om att frun i huset ska tona ner sig, låta mannen bestämma mer och serva honom så funkar äktenskapet bättre !!

Nu var ju vissa hemma fruar och då kan man ju förstå på sätt och vis att man tar det absolut största ansvaret för hemmet med städning, barnen, mat, tvätt osv.

Men vissa arbetade ju i allafall.


En familj där hon var hemmafru  skulle de, frun och dottern se mannen som familjens kung, den som bestämde.Hon sa tex till lilla dotterna att nu ska vi baka det här för att pappa som är kung i huset vill ha det.

Dottern skulle uppfostras till att pappan bestämmer och man gör som han säger och vill vara "till lags". För att hon sedan även ska vara så i sitt framtida äktenskap.

Han var också med och valde ut  det mesta av fruns kläder så hon hade kläder som han ville se henne i framgick inte om hon i gengäld fick välja sin mans kläder....

Tydligen försökte hon även tex tänka att får jag plocka upp hans lortiga strumpor osv så gör jag det , jag ska vara glad att jag har en man!!

Nu hade väl endel av dessa kvinnor ett väldigt kontrollbehov från början (och behövde tona ner det) men i vissa fall som hon vars man bestämde övervägande över hennes kläder och hur håret skulle vara tycker jag det är en aning snett!!

Nog ska man väl själv få välja hur man vill ha sitt hår och vilka kläder man trivs i !?


En äldre man hade en utländsk fru som jag uppfattade var 15år yngre. Hon jobbade och skötte sedan typ hela hushållet ändå.

De visade en kväll då hon kom från jobbet så satte hon igång och lagade en massa mat för gubben skulle ha vänner på middag. Hon dukade, serverade osv sedan gick de till puben och hon tog redan på allt, plocka undan , diska osv.

På puben fick man se herrarna diskutera och alla ville de ha som honom , en yngre fru som kunde laga god mat och skötte allt...


Jisses! Jobbar båda så lär man väl på ett eller annat sätt hjälpas åt!

Fast i fallet ovan undrar jag om inte mannen tom kunde vara pensionär!?

Vilka mansgrisar iallafall tycker jag som ansåg att kvinnan inte ska säga så mycket bara behaga,knega på och laga god mat !!


Men visst mindre konflikter i äktenskapet skulle det väl bli, det hade de ju rätt i men annars tycker jag mer man pratar om att vi kvinnor sliter ut oss genom att jobba och sköta hela hemmet osv men man kanske ska tänka om.

Inte sitta här nu när min man "kungen" ( å det skulle han nog tycka om att bli kallad!) kommit hem utan skutta upp och behaga honom och fråga "vad jag kan göra för dig, kungen", ta hand om hans smutstvätt och förbrukade matlåda.

Kanske vill han att jag steker en kycklingburgare åt honom, stackarn kanske är hungrig?! Ja inte bara steker den utan först erbjuda han ett varmt fotbad, fixa hela hamburgaren med sallad, dressing och allt sånt, en öl vill han nog ha , fotmassage (fy och jag som inte gillar fötter , viss fotfobi men det får man väl komma över...), sedan får man väl bädda upp sängen och undra om man kan begära att han iallafall borstar tänderna själv ?!


Därefter får man väl peta ner honom mellan lakanen och se om han vill sova eller "göra nåt annat".Vad han än väljer så ska jag se glad ut och behaga honom.

Som någon i programmet sa , hon nekade aldrig sin man sex utan "man är ju inte alltid sugen " men får ställa upp (jojo ska man behaga honom och gör som de vill så blir det ju så!!) och hon konstaterade att ibland  blir man kanske hm förhoppningsvis får man väl säga sugen på sex under aktens gång...


Känns ju som man skulle utplåna sig själv och vad man vill men visst fattar jag helt att det blir mindre konflikter om den ena partnern alltid ska få som den vill, men måste det vara mannen , är det inte dags för kvinnor generellt att "axla" den rollen i såfall???






Av Åsa - 16 juni 2008 19:58

Blev en kort vila på soffan sedan har jag tagit mig en runda och samlat in grönt åt de små fyrbenta.


Nu ska resterande burar göras rent och sedan blir det matdags för dem.

På fm fick de morötter, uppskattat men attans vad dyra de är nu.

Men å andra sidan behöver man ju inet köpa vitkål när de kan få grönt från naturen. Egentligen säkert inte morötter heller men jag vill erbjuda dem lite annat med. Så nu har det mest blivit morötter och vissa dagar gurka.

Sedan blir det lite olika åt dem om vi har annat att erbjuda som äpple, tomat, paprika, majs mm.

Av Åsa - 16 juni 2008 17:00

I går em fick jag med mig R till ute förråden så nu är det stora rensat och delvis ett till. Nu återstår 1,5 förråd för genomgång.

I dag var R ner till återviningen med en massa bråte.


Marsvinsburar har blivit rengjorda under fm och senare ska de som är kvar bli rena de också.


Vi har varit till grannkommunens Willy affär och stor handlat.

Pust! Sex kassar och 1300 kr fattigare så bar det i väg hemåt. Att handla är en sak att plocka upp allt en annan, fy så tråkigt det är. R jobbar så efter lite övertalning hjälpte barnen till så då gick det fortare.


Nu är jag trött, trött men har man barn måste man laga mat *skratt" men de vill ha kyckling burgare så det ska jag väl orka steka.

Sedan tror jag faktiskt att jag ska lägga mig på soffan och sluta ögonen en stund.För efter maten vill Linnea spela Sims på datorn och Lovisa brukar kika på eller så har vi kommit fram till bolibompa tid då så då kikar hon på det.Då kan det vara läge att få vila sig en stund.


Av Åsa - 15 juni 2008 11:22

Efterätten i går blev jordgubbarna.

Så någon annan efterätt får det bli i dag!


Linnea och syrran (som de hämtat upp hos min moster B) kom hem strax efter 09.30 i morse.

Linnea hade haft det så roligt på semestern med mormor och morfar.

Lovisa var nöjd med vistelsen hos moster B och hade druckit nyponte där.

Hade påsar med sig hem så jag ska få smaka det också.


Linnea hade köpt med sig godis åt hela familjen så nu har vi mycket att snaska på!

Hon hade även köpt en barbie docka, med vingar osv som Lovisa älskar.

Gillar allt med älvor !

Så hon blev så glad


Lovisa hade köpt två saker åt Linnea också när vi var till Västerås. Ett gos marsvin och en liten kanin.Det var också lyckade presenter.


Nu leker de för fullt med barbies och jag har varit ute och plockat grönt till de små fyrbenta.R har dragit ut en sväng på foto runda.



Av Åsa - 14 juni 2008 19:08

När jag stirrade ner i frysdisken på affären fanns det olika sorters bär men inga blåbär, till den tänkta pajen´(efterätt).

Hm fanns jordgubbar så då köpte jag det istället och tog vaniljvisp.

Kom sedan på att de hade sådan där god glass 2 för bra pris och de hade pecannöt å det gillar vi . Köpte två sådana och fick då se att de nu lagt bär i glass disken också och så en lapp ovanför "Det är gott med bär till glassen" eller nåt sånt och kan man tänka sig där fanns blåbär.

Så då köpte jag det med.

Nu har vi med andra ord plötsligt tre efterätter att välja på.

Jordgubbar och vaniljvisp, blåbärssmulpaj med vaniljvisp eller glass.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards