Alla inlägg under juni 2008

Av Åsa - 12 juni 2008 15:30

I går fick vi en elgrill av Rs föräldrar så nu ska den provas någon dag.

De har en sådan sedan tidigare och är nöjda och så kan man ju ha den inne också om man vill så det blir nog bra.

Annars har vi en sådan där vanlig "kol grill".

Gasol grill är nog också bra men just ordet gasol skrämmer mig lite *skratt*.

Härstammar nog från barndomen då man hade gasol spis i husvagnen och man hörde om olyckor som hade skett med just gasolen.



Av Åsa - 11 juni 2008 12:01

Blev inget läsande i går kväll utan jag fick huvudvärk och dum som jag är tog jag ingen medicin utan valde att gå och lägga mig istället

Dumt eftersom jag numer egentligen vet att om jag har huvudvärk på kvällen så går den inte över till morgonen utan då vaknar jag med troligen värre huvudvärk/migrän.

Så blev det, sov oroligt hela natten och så vid 06.30 gick jag ner och tog treo blev helt kallsvettig och illamående, typiskt min migrän, sedan torka av sig den värsta svetten och tillbaka i sängen igen med ett värkande huvud.

Somnade om efter ett tag och vaknade strax före 09.00 och kännde mig totalt mosig och tung i huvudet men inte migrän iallafall.

(Denna gången beror huvudvärken på att jag har mens, får alltid ont i huvudet/migrän på typ andra /tredje dagen.)


Så i dag blir det inte många knop här hemma. Får bli det mest viktiga som disk, dammsugning osv.

Rs pappa ringde och de kommer över senare och hälsar på så det är ju bra om jag kunde lyckas fixa mat innan dess och röja det värsta *skratt'.

Vet inte vad vi ska äta, har lite olika att välja på.

Kanske blir det pangasius fisken och att prova för oss ett nytt recept.

Av Åsa - 10 juni 2008 19:46

Nu badar Lovisa i badkaret, i dag skulle det vara utan skum i går var det med skum.


R har varit på kennelklubbs möten (två efter varann av olika slag!) sedan strax före 17:00 så han borde väl snart vara hemma igen.

Han har ju tingat på tv:n för att se fotboll i kväll, vilket jag är noll intresserad av så jag funderar på att börja läsa i någon bok.


På den avdelningen där jag mest är har de en bokylla i sitt personalrum där de ställt pocket böcker som de tagit med hemifrån så man kan få låna. Jag började med att låna hem två.När jag sedan ställer tillbaka dem så tänkte jag medbringa någon av mina pocket böcker så samlingen utökas för andra att låna.

Av Åsa - 10 juni 2008 19:32

Nej nu ger jag upp med sekatören för i dag.

Ville ligga i lite  då det tycks bli mer regn väder i morgon och då får man väl rikta in sig på att pyssla inne, vilket behövs för oj vad det blir stökigt då man mest riktat sin ork åt trädgården!

Fick sällskap nu med "där ute" men då av mer otrevliga knott och så var jag och rev bort gräs på en förhöjd tuva vilket visade sig vara ett myrbo och de blev så lagom glada!

Hade handskar men de är snabba så vips hade jag flera på armen och innanför handsken. Små ilskna men det får man ju ha förståelse för....


Har lyckats få en sticka i fingret som jag lär försöka få bort och så får man endel skär sår efter gräs, har inte alltid handskar på mig...

Av Åsa - 10 juni 2008 18:33

Något jag är väldigt förtjust i är min fiskars sekatör. Bilen har jag lånat från Fiskars sida.

Den är toppen för att klippa mindre trädgrenar , få bort eländiga buskgrenar osv.Idag har jag snyggat till en björk och tagit bort en massa på ett hägg träd. Jösses vad den skjuter upp en massa skott över allt. Rensade den rejält förra året med hjälp av pappa och motor såg.

Men man får väl "hålla efter" varje år.


Nej nu ska jag och "kompisen" ut på uppdrag igen!


Av Åsa - 10 juni 2008 18:16

Här har jag varit ute i trädgården och rivit bort gräs och sånt förfullt.

Mina stackars fingar blir super stela mot kvällen när man hållt på men så får det bli. Nu vill jag få rent på ett ganska stort område med högt gräs, midsommar blomster,smörblommor, träd som sått sig själv, buskar mm.

Ett himla slit men bli bra så det är "moroten".

Idag fick jag dessutom trevligt sällskap av en söt padda.

Är nog lite intutad i Rs foto intresse för jag ropade automatiskt till Lovis att säg åt pappa att det är en padda här!!


Så sedan blev det fotografering av fina paddan. Vi har en fin trädstubbe på området som jag "röjer" så fick jag order att bära dit vederbörande.

Klick, klick sa det flera gånger och paddan såg nöjd ut.Kanske var en rolig upplevelse, vad vet man! (kanske får jag någon bild av R sedan så ni kan få se den).

Efter fotograferingen bar jag tilllbaka honom igen så färden kunde fortsätta.

Men efter en stund prasslade det till i gräset bredvid mig och då kom den igen. Såg lite häpen ut men jag sa bara hej och berättade att om den har vägarna förbi senare i sommar så har vi kanske dammen klar så kan det tas ett svalkande bad.

Så vem vet kanske kommer de på en lång rad senare i sommar, "han" och kompisarna med små badlakan lite slarvigt slängda över ryggen för att ta ett kvälls dopp *skratt*.

Av Åsa - 10 juni 2008 13:23

I dag har jag varit till frissan och efter att ha vacklat lite så blev det lite ljusa slingor i mitt numer mörka hår.

Kan ju vara trevligt med lite omväxling, sedan blir jag nog mer mörk till hösten igen!

Lovisa var under tiden varit hos min moster B på hennes jobb. Hon hade fått "arbetet" lite och satt på 25 frimärken på olika kuvär och sedan var de i väg och postade dem. De hade då passat på att köpa med glass tillbaka och Lovisa hade köpt en annanas split (tror jag de heter), hennes absoluta favoritglass just nu.


Det har kommit en regn skur ,var ett riktigt skyfall här men nu är det fint igen med sol.


Av Åsa - 10 juni 2008 08:23

Saima (Vikings uppf) och lakeland hona var Meyas bur kompis som nu blev ensam, inte heller bra!


Eftersom Saima också är dräktig så är det ju inte det enklaste att sätta in en ny kompis, man vill ju inte se slagsmål eller så !

Efter lite funderande hit och dit så fick en av Teklas Pinks tjej bebisar flytta dit.Hon är ju så stor nu att hon kan flytta från mamman , men de har gått kvar där då de är honor. Han bebisarna lär man ju flytta tidigare så det inte blir oplanerade bebisar !


Saima såg väldigt glad ut åt dennna lilla spralliga tjejen och hon i sin tur entrade genast matskålen och smakade på det som erbjöds. Morot och gurka.

Nu håller jag tummarna för att allt ska gå bra för Saima och hennes bebisar.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards