Alla inlägg under september 2008

Av Åsa - 10 september 2008 19:43

Har lagt till mitt omdöme om filmen jag såg i går, Martian Child i gårdagens inägg om filmen!

Av Åsa - 10 september 2008 19:14

Lilla Lovisa har inte haft någon bra dag, detta, den 6:e dagen efter operationen (bortttagning av halsmandlarna) så har hon haft så ont emellanåt så hon gråtit stackaren.Trots kontinuerligt med värkmedicin, alvedon och ipren.

Hon har bara fått i sig en drick yoghurt, några få skedar chokladpudding och vispgrädde och så ca ett glas vatten, thats it!!

Hon vägrar ta nåt mer för det gör så ont i halsen idag, dock försöker jag putta på så hon tar några  teskedar vatten , som hon tycker är det hon klarar av, då och då, behöver ju få i sig vätska i allafall...


Hon hade så kalla fötter , vilket hon brukar få vid feber så vi ska snart kolla hur det är med temperaturen i kroppen, innan det åter är dags för värkmedicin.


Nä ingen feber tycks det vara men oj så ont hon har, skär i hjärtat , törstig är hon men kan inte få ner nåt.

Nu har hon fått mediciner få se om det kan hjälpa så hon får ner lite vatten.


Av Åsa - 10 september 2008 18:41

Som tillägg till nedanstående information så hoppas jag vi är många som uppmärksammar detta och lägg gärna ut det på era bloggar med.

Om alla luskammade mer regelbundet och inte när det börjar klia, för det gör inte alls det på alla så skulle vi ju hinna på att stoppa lössens framfart fortare än som det tyvärr ofta är nu, att de bara går runt , runt på dagis avdelningar, skolklasser osv.


Själv har vi använt nedanstående luskam och bara den, sista gången barnen hade löss, inget medel. Funkade hur bra som helst. Det viktiga är att kamma noga en gång per dag under 10-14 dagar.

Även om man använder lusmedel så måste man använda luskam också och dessutom upprepa lusmedlet en gång till.


Jag kommer inte att använda lusmedel om vi får löss i familjen någon mer gång, luktar ju hiskeligt illa också, det får bli kamning med Nitfree som tar både ägg, löss och gnetter, utan att lukta illa.

Den kammen funkar kanon i blött hår, så efter de/jag tvättat håret borstar jag igenom det med en vanlig borste först och sedan kammen.


Själv luskammar jag barnen/mig regelbundet en gång i veckan för att det är trevligare att veta att de är lusfria och att jag annars hellre hittar några få än som en arbetskamrat gjorde i somras runt 30-40 stycken i sin dotters långa hår....

Av Åsa - 10 september 2008 18:34

LusFri.nu Nyhetsbrev

Resistenta löss i Sverige - hjälp oss stoppa huvudlössen!

Nu har Smittskyddsinstitutet konstaterat att det finns löss i Sverige som är motståndskraftiga mot de kemiska luspreparaten som säljs på Apoteket. Smittskyddsinstitutet har ÄNTLIGEN gått ut med en rekommendation att man ska kamma sina barn med luskam minst 1 gång i veckan för att upptäcka om man har fått löss varje terminsstart. Det här ligger helt i linje med det vi på LusFri arbetat för i flera år och försökt få fram under kampanjen avlusningsdagarna.

12-14 september är det dags för avlusningsdagar igen. Luskamma du också - och tipsa dina vänner och bekanta - ju fler vi är som luskammar, desto större chans finns det att undvika lössepidemier under året. Tycker du att NitFree är bra blir vi förstås jätteglada om du tipsar om NitFree också  - störst chans att förbli lusfri är ju att både ta bort lusäggen och lössen.

Vill du ha fler tips om hur du kan luskamma kan du titta på vår film genom att klicka här

Många LusFria hälsningar

Vi på LusFri

Läs mer om resistenta löss i Dagens Nyheter

 http://www.lusfri.nu/




Av Åsa - 9 september 2008 19:17

Det här är filmen jag ska se i kväll, tillhör väl inte de som jag har som mina nr1 på listan, de filmer man helst vill se men eftersom jag inte har så höga förväntningar så blir den kanske betydligt bättre!


Handlingen:

David (John Cusack) är en ensam science-fiction författare vars värld vänds upp och ner när han bestämmer sig för att adoptera 6-årige Dennis.

Dennis är nämligen helt övertygad om att han kommer från Mars och inte alls passar in bland människorna på jorden.


MITT OMDÖME

Helt okej film,jag tycker den var en 3:a (Från 1-dålig upp till  5-kanon bra). Små kul och med en tankvärd handling.



Av Åsa - 9 september 2008 18:23

http://www.1000apor.se/tv/lyxfaellan-charlie-misshandlar-calle-0


Ovan finns ett klipp från "Lyxfällan" men den dryge Calle Schulman, som tydligen ville ha hjälp med sin ekonomi men när det visar sig hur den ser ut inte vill ha hjälp.

Tycker att denna person är så oerhört barnslig och oförskämd över lag.

Vilket han verkligen visar här i detta klipp och fick lite av vad han förtjänade...

Av Åsa - 9 september 2008 17:50

Har jobbat mellan 8-16 i dag. Gick bra, dock hinner man ju aldrig med allt man skulle vilja men det är bara att acceptera att det är så.


I morgon blir det 7-13, egentligen ska jag jobba till 16 men eftersom R jobbar em skift så tar jag lite komp så vi kan mötas i dörren.

I dag hade vi egentligen behövt göra så med men då var mamma ledig så Lovisa kunde "mellanlanda" där några timmar.


Nu ska jag fixa lappskojs (hm osäker på stavningen) , tänkte att Lovis skulle kunna få ner lite sådant, efterätt chokladpudding och vispgrädde.

Annars så har hon ätit ett par drickyoghurtar i dag,lite mos,fiskbullaroch glass.Så mer än igår i allafall blir det nog.


Själv ser jag framemot att kika på en film i kväll och dricka en kopp te.


Av Åsa - 8 september 2008 18:50

Har anmält ett gäng marsvin till Västerås utställningen i slutet av månaden, hoppas vi kommer i väg då !


Nu har vi aktiverat vårt abonnemang hos "Love film¨" så snart hoppas jag det ramlar ner trevliga filmer i postlådan igen.

Är så bra hos dem tycker jag att man kan pausa sitt abonnemang ibland, nu har vi haft uppehåll under sommaren men nu har vi endel filmer på listan som vi ser framemot att se.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards