Alla inlägg under december 2008

Av Åsa - 23 december 2008 13:33

Dagarna pinnar på och i morgon är det den efterlängtade julafton.

Barnen är väl som man själv var väldigt förväntansfulla och Lovisa som är minst sa att "Det var ju tur att Jesus föddes den här dagen så det blev julafton" och så är det! Barnen här är medvetna om varför man firar jul och att det inte bara handlar om julklappar..


Nåja i morgon är det så dags och vi firar i år hemma.Barnen vill gärna vara här hemma i år och då blir det så att mina föräldrar , bror och moster kommer hit.

Hade varit trevligt att ha mer släkt här men då blir det hiskeligt trångt och med det säkert väldigt varmt så det känns inte som det blir roligt för någon alls.Är ju bra om man kan röra sig lite också!


Vad är då kvar här att göra inför den stundande dagen i matväg?

Skinkan grilljeras i kväll, här ska kokas knäck (strategiskt att inte göra den tidigare för då hinner den bli slut..), barnen ska göra marsipanfigurer och så blir det Jansons frestelse i morgon fm.

Annars är nog det mesta fix färdigt.


Av Åsa - 20 december 2008 16:12

Nu är jag ensam tvåbent hemma. Barnen är hos min moster och R har åkt till sina föräldrar.

Jag har pysslar med att få upp det sista av julpyntet, förutom julgranen för den blir det dags för närmare julafton.

Är lite tung i huvudet men så brukar det bli efter migrän.

Ska snart ta det bara lugnt en stund med en film och krypa upp i soff hörnan.

Av Åsa - 20 december 2008 09:42

I dag verkar huvudvärken ha släppt taget och tacksam är jag!


Nu blir det strax frukost och så ska jag njuta av att få vara ledig i hur många dagar är det nu?? Sisådär 19 dagar, ååå så lyxigt det känns.

Hoppas nu bara att vi alla får vara friska och att det blir ett trevligt lov.

Just julen är det trevligt att vara ledig tycker jag, men det är ju si och så med det när man har yrken där man jobbar röda dagar och helger.


Däremot har jag inget emot att jobba på nyår, var annat då man var yngre och var ute på galej!!


Av Åsa - 20 december 2008 09:29

Gårdagen var det jobb från 7-16.45.Skulle slutat 15.30 men vikarien visade sig vara inbokad från 16.00 och sedan var det endel som skulle rapporteras och så ringde telefonen några gånger också.

Nåja gjorde inget att det blev lite övertid, R var ledig så då behöver man inte skynda sig hem till barnen eller så.


Vi skulle vara tre sköterskor i går för en fick byta från kväll till dagpass.

Det är ju så att vi ofta går "kort" och det var ju bra att få vara tre en fredag, men då visade det sig att en av sköterskorna drabbats av förkylningsvirus, så vi blev två ändå. Men att man blir sjuk kan man ju inte rå för , men det var ju tur då att vi blev två under drygt halva mitt pass i allafall.


När jag begav mig hemåt så var jag förbi mina föräldrar. Min mamma ringde tidigare under dagen och sa att hon köpt glass åt barnen så jag kunde "svänga förbi" och hämta påsen.

Så det gjorde jag, brorsan var också där så det blev en pratstund.

Sedan hem med en stor påse med glassar till barnen, man kan ju säga att de mer eller mindre är sponsrade med glass från dem. Vi köper främst under sommaren men mamma ser till att de har glass ofta under vinterhalvåret med och det har barnen inget emot *skratt*.


Sedan kom den objudna vännen-huvudvärk, jag kännde mig trött också efter en lång dag så jag åt och gick sedan och sov en stund.

Blev väckt vid 20.30 och hade gärna sett på tv en stund men nix migrän var nu i antågande så det blev medikamenter och så måste ju marsvinen få kvällshö men därefter sängen igen...

Fy vad jag ogillar huvudvärk....


Av Åsa - 16 december 2008 19:09

I dag var det en ledig dag och det känns bra att jag hunnit med och orkat både roliga och nödvändiga saker. Har bla tagit en promenad med min goa kompis H, trevligt och så var jag till frissan och fick luggen klippt.

Hem en sväng och därefter över till grannkommunen och handlade mat för några dagar framöver och lite till julen, lite sill och så godis, nötter osv.

Har även tänkt göra knäck i helgen och så ska barnen och jag göra marsipan figurer, så ingredienser har inhandlats.

Kom på att det väl ska bli pepparkakshus (färdiga delar) med men till det behövs ju godis, nonstop, det har jag glömt köpa, men det hinns med.


I morgon jobbar jag hela dagen och sedan ska vi sjuksköterskor ut på kvällen och äta gott, dock inte julmat utan för min del blir det fisk på planka.

Vi ska även byta julklappar , något på bokstaven B och för ca 50 kronor.

Var inte det lättaste men med lite finurlighet så fick jag till det.

Det är även en nybliven 50 åring i "gänget" så hon ska vi också fira.


Barnen pysslar med marsvinen och själv hamnade jag här en stund efter maten.Nu ska jag stryka gardiner, så R får sätta upp dem då gardinstången sitter så högt upp.


Vi började se en tre delad engelsk serie i går, var nog på 4an och i dag och i morgon är de följande delarna. Så mellan 21.00-22.00 ska jag försöka hålla mig vaken och se det.




Av Åsa - 13 december 2008 19:20

JULTOMTEN!!

Jag önskar mig en soffa och fåtölj från Ikea, Ektorp 3-sits soffa och Ektorp fåtölj , båda i vackra färgen Korndal brun.

Det kan jag väl få ,snälla tomten...


Annars kan jag tänka mig en bil, fast den är ju så hiskeligt dyr en Dodge Viper, drömbilen...


Blir nog dock till att spara själv till det man vill ha, fast visst hade det varit roligt om tomten hade kunnat uppfylla en eller annan önskan i allafall...


Vad skulle du vilja ha av tomten?

Av Åsa - 13 december 2008 19:08

I dag skulle barnen och jag ta en tur till mataffären för matinköp och lördags godis, men tji fick vi för bilen vägrade att öppna någon dörr!

Stenhårt satt de fast alla fyra, har väl frusit förstås och det var bara att le och ta sig in igen...

Nåja det fick bli potatisgratäng och korv till mat, "man tager vad man haver"

som minstingen Lovis 7 år sa och på godisfronten har vi iallafall chips och så finns det skumtomtar och ischoklad tänkta till jul som vi kan nalla av ...

Av Åsa - 13 december 2008 18:52

Hade små ont i huvudet igår och så kom migränen krypandes mot kvällen, snabbt i säng vid 20.45 och sov sedan till ca 08.00 i morse.

Ofta tycker jag det känns som att lyckas jag mota bort migränen (som i torsdags morse) då lurar den runt hörnet följande dagarna för att "ta sig fram"...Tråkmåns!!


I dag har jag haft små ont i skallen men överkomligt, kände att jag hade feber med så jag kollade och 37.6

 Orkar inte kolla varje dag men de dagar jag har kollat ligger jag aldrig under 37.2 (har normalt ca 36.7-36.8) oftast har jag runt 37.4 eller lite mer.


I dag hade jag sedan tidigare bestämt mig för att kl 12.00 skulle jag måla klart lite som var kvar i vardagsrummet sedan jag målade i höstas.

R undrade varför just 12.00, men ibland bestämmer jag bara mig för en viss tid *skratt* , för att få det gjort.....

Tog två alvedon och en halvtimme senare hade jag målar kläderna på och så blev det färdig målat med bruna kulören efter en dryg timme.


Kvar är en list efter golvet bakom soffan och när ska den målas!?

Jo, kl 12.00 i morgon *skratt*.


Sedan får man blicka mot matrummets vägg renovering , hade ju tidigare tänkt att den skulle vara klar till jul men har ju inte varit så kry så jag har inte orkat. Det gör inget heller , har ingen press på mig när det ska vara klart utan det får bli när jag orkar och har inspiration...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards