Alla inlägg under januari 2009

Av Åsa - 11 januari 2009 19:21

Än så länge så har barnen och jag inte drabbats av förkylnings virusar,bra!


På fm så åkte barnen slalom i den lokala backen. Gick bra och jag fick en pratstund med lite andra föräldrar.


Sedan har jag tvättat några maskiner och städat i min garderob, barnen har pysslat med läxor en stund. Lovisa som går i ettan får alltid ny läxa på fredag som ska lämnas in senast torsdag,så hon gör den som regel klar under helgen. De får matte och läsläxa.

Linnea som är några år äldre brukar få läxa måndag-fredag men nu skulle de kunna få engelska glosorna redan på fredagen och resterande läxor , matte och svenska på måndagen. Så Linnea har tränat på glosorna idag, bra tycker jag så är en läxa i princip klar.


I morgon är det jobb dags igen, är bara ledig på fredag den kommande veckan.

Brukar bli enormt trött när det är många jobb dagar i rad men det får väl bli till att sova en stund när jag kommer hem från jobbet om det behövs och ta en dag i taget, så att säga.


Nu ska vi äta tonfisk mackor innan barnen ska duscha och krypa ner i sängen.


Av Åsa - 10 januari 2009 21:06

R hostar,feber och snorar på här hemma.Började nog så smått i onsdags kväll och har sedan accelererat.

Än så länge är vi andra friska,hoppas det fortsätter så....



Av Åsa - 10 januari 2009 21:01

Skulle jobbat kort dag igår men blev tre timmar mer.Vi var bara två och det dök upp en hel del som skulle göras och så ska man hinna dokumentera ordentligt också. Nåja gick bra och övertiden tar jag, som vanligt ut i tid.

Är bra att ha lite komp att ta ut , ska ju snart på emg undersökningen och framöver lär väl en  tid till reumatologen komma också.

Av Åsa - 8 januari 2009 20:12

Fick en bild på pippin nötväcka av R , rätt stilig pippi men min favorit är ändå blåmesen, de är ju så enormt söta!

Får be honom om en bild på min favorit pippi så den också kan förgylla bloggen.

Av Åsa - 8 januari 2009 19:31

Här har första arbetsdagen avklarats för detta året.

Hade en kort tur mellan 8-12 så det var ju en trevlig början.

Skulle ha en lika tur i morgon men fick ändra och gå 7-11 istället, men det är ok.


I dag efter barnen slutat skolan åkte vi över till grannkommunen för att inköpa skridskor till Linnea och därefter besöka ishallen så barnen, inte jag, fick åka "skrillor".Gick bra trots att det var länge sedan sist de åkte.

Blev några vurpor på ändan för de båda men inga skador.


R är förkyld men jobbade idag och är sedan ledig tre dagar.

Pga att förkylningen som satte fart igår så snarkade han till och från i natt, hu då, förstår inte hur de med snarkande partner står ut!!

Fick putta på honom x flera för att han skulle tystna, så min nattsömn blev det lite si och så med.I kväll får han ta nässpray få se om det blir bättre..


Av någon för mig okänd anledning har jag haft så svårt att somna de sista kvällarna, när jag kommit i säng är jag super pigg och får skruva mig i mer än en timme innan jag får besök av John Blund.

Har provar att lägga mig lite senare men igår la jag mig 22.30 och fick ändå ligga vaken till midnatt.

Hoppas det är högst tillfälligt för jag brukar somna som en stock när jag kommer i säng och det är ju skönt.


Sjuklingen är sugen på blåbärspaj, det skulle han lätt kunna äta tre dagar i veckan året om, han är med andra ord tokig i just det med vaniljsås.

Nu är jag personligen inte lika förtjust men nu är han ju lite sjuk så då får man väl vara snäll !! Så han har åkt till affären för att köpa blåbär så får jag knåpa ihop en  paj,hoppas den kan ha effekt mot snarkandet med *skratt*.

Av Åsa - 2 januari 2009 17:12

Treon gjorde nytta och nu har jag ägnat mig åt en stunds slappande vid tvn och Linnea roar sig med ett nyinköpt sims spel.


Nu ska vi strax fixa hemgjord pizza med det Linnea och jag gillar bäst att ha på, tonfisk och lök, enkelt men ack så gott.


Av Åsa - 2 januari 2009 14:06

I dag tänkte jag på morgon sidan att jag skulle försöka "ta mig i kragen" och få lite gjort idag, trots att jag är trött osv.


Efter frukost ringde Lovisas kompis A och undrade om de skulle leka en stund så henne skjutsade jag dit.For sedan och hämtade hö.

Kallt, kallt termometern visade på -16 grader i morse och inte kändes det mycket varmare nu heller...


Väl hemma så pratade jag med Linnea , som sovit två nätter hos min moster B om jag kunde hämta henne vid 13.00 då jag skulle hämta hem syrran.

Visst sa Linnea men nu undrade B om Lovisa ville "byta med Linnea" och sova hos henne.Eftersom inte Lovis var hemma fick jag ringa och kolla det och visst ville hon sova där.

Så jag fick packa hennes saker som skulle med, åka till affären och handla , hämta Lovisa och åka till B och där "byta" barn och packning *skratt*.


Så nu ska Linnea och jag ha en mysig em och kväll (R jobbar).


Är väldigt roligt för barnen att få vara hos B. Ibland själva , ibland samtidigt.

De gör ju andra saker där än hemma,vilket berikar deras liv och så har hon två katter och några katter har ju inte vi, så de är ju populära de med.

Att sedan ibland vara barnfria är ju trevligt det med eller som nu ha ett barn i taget, skönt för dem med att få vara själva här eller med B.

Hon är en underbar person B och då hon själv inte har barn så blir ju våra som hennes "barnbarn" också.


Nu är huvudvärken på språng, blev väl lite rörigt under fm och då brukar det bli huvudvärk trots att jag verkligen försöker att ta det lugnt.

Sedan blir det inte bättre av att vara så nedrans frusen heller.

Trots varma kläder, mössa , vantar, rejäla vintersko med varm ilagd sula , varma sockor och knappt varit ute så var jag stelfrusen om fötterna ändå...

När jag köpte desssa dojjor förra vintern sa expediten att nästa steg var skoterkängor och det vette katten om jag inte behöver sådana.

Dock kostar de ju , vad jag såg från 1500 kr eller mer, inte så stiliga heller men ska man vara ute en stund så är det inte heller kul att känna att fötterna blir som is...


Nä gott folk nu blir det en treo få se om den motar bort huvudvärken.




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards