Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

Reumatolog besök idag!

Av Åsa - 30 mars 2009 18:45

I dag var det så  äntligen reumatolog besök dags.Önskar dock att jag varit mer i form, utan förkylningen, som gjorde att jag inte orkade riktigt vara så frågvis som jag kanske tänkte mig!

Nåja, startade morgonen med två alvedon då jag kännde mig totalmosig och hade 37.7 i temp.


Bilkörning ca 8 mil och så visade det sig att den doktorn jag skulle träffat var sjuk så jag fick en annan istället. Hon var dock också överläkare och verkade kunnig och helt ok,dock med ett annat modersmål från början vilket gjorde att jag inte alltid riktigt hörde vad hon sa utan fick ibland fråga om.


Hon frågade en del och jag fick berätta,provsvar och mina symtom tyder på en reumatologisk systemsjukdom, vilket det i sin tur finns flera av.

Den hon funderar på i första hand är SLE , vilket ju jag tillsammans med min "husdoktor" också haft funderingar kring.Dock är det ofta svårt och tar tid att komma fram till exakt diagnos, då många liknar varann.

Så utredningen fortsätter, fick ta fler prover idag och ska ta endel igen om ca en månad. Jag ska börja äta en medicin som heter plaquenil, hon funderade även på kortison men vi avvaktar lite och  det tycker jag känns bra. Hon pratade också om remiss till hud och ev att de tar en hudbiopsi, alltså en liten bit hud för att se om jag har tecken där på SLE.

Sedan ska jag till dem igen i juni eller en telefonkontakt,mig spelar det ingen roll!


Jag har bla lågt hb och tydligen lite "konstig" blodbild vilket tyder på tex SLE.Hade jag orkat så hade jag frågat mer om exakta värden, men orkade inte alls. Får fråga mer om sånt nästa gång.

Hon berättade också att jag har pga av detta en ökad infektionskänslighet och ska ta det lugnt när jag drabbas och får jag problem tex med lungorna igen som i höstas så måste jag höra av mig till dem, eller får hög feber.

När man har/misstänker denna typ av sjukdom så blir man ofta sämre av att vara i solen så hon rekomenderade mig att vara försiktig och om möjligt undvika sol.


Skönt att ha varit dit och hon hoppas att medicinen jag ska ta förhoppningsvis gör lederna bättre och att jag kan bli piggare.

Det skulle ju vara bra.


Hade tidigare planerat att besöka affärer i storastaden när jag ändå var där men orkade inte utan blev hemfärd och ett snabbstopp på lidl butiken.Där inköptes främst grönsaker och frukt åt marsvinen.Blev äpplen, morötter, vitkål, gurka och sallad. Så nu klarar de sig några dagar.


Sov några timmar efter hemkosten och är glad att jag har ledig dag i morgon så förkylningen hinner bli bättre innan det är dags att jobba onsdag-fredag.





 
 
Sanna

Sanna

30 mars 2009 20:11

Stackare vad du får gå igenom. Min mamma har SLE och de tog prov från ryggmärgen på henne. Ett säkert sätt att fastställa just SLE. Dessutom behöver man aldrig ta om detta prov enligt mamma då det visar svar på korrekt diagnos.
Kanske något för dig att göra. Känns inget och är ju snart gjort.

Lycka till med dina besök och hoppas du slipper värk etc också.
Kram//Sanna

http://sancha

 
Karin

Karin

30 mars 2009 22:08

SLE... måste söka lite på det för att få grepp om sjukdomen. Inte kul förstås men en diagnos är bättre än ovisshet dock. Så du kan få behandling.
kram på dej.

http://gemini.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Annette

31 mars 2009 09:19

Hejsan Åsa! Vad skönt att du närmar dig ett svar på vad dina besvär beror på. Se´n hoppas jag att det finns en mirakelmedecin för dig också!!! Kram Annette

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 april 2011 09:51


  Underbart med våren, solen och värmen. Härlig årstid! Ledig några dagar och då blir det att ägna endel tid åt trädgården. Lite längre fram blir det mer att rikta in sig på vår altan som började byggas förra året men ska göras klart (saknar "st...

Av Åsa - 3 april 2011 22:44

Var till min dr förra veckan och nu har jag trappat ut kortisonet. Har känt mig enormt mycket tröttare sista dagarna och det kan ju vara just att kortisonet nu är borta, men bara att kämpa på och det kanske blir bättre.   Mina vita blodkroppar ...

Av Åsa - 22 mars 2011 22:02

Nyss hemkommen från jobbet.Är så tacksam för att jag har ett arbete som jag trivs med och har så härliga arbetskamrater.Finns ju många som inte trivs med det arbete de har eller med arbetskamraterna och det måste vara väldigt jobbigt. Nu smaskar ja...

Av Åsa - 12 mars 2011 17:21


   Tänk vad åren går fort.Idag fyller yngsta dottern 10år.Så här ska vi äta tacogratäng som födelsedagsbarnet önskat och sedan ska vi snaska på lördagsgodis och kika på melodifestivalen. I år har jag ingen riktig favorit (än) men kanske får under k...

Av Åsa - 11 mars 2011 09:12

Min mage mår till och från inte så bra men nu har det varit ihållande och har mest haft ont i magen sista veckorna.Äter omeprazol varje dag och försöker peta i mig sådant som ska passa magen i matväg men går "sådär". En av största orsakerna till be...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards