Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Taskigt försvar..............

Av Åsa - 30 april 2009 18:52

Tog prover i går och idag ringde en sköterska från reumatologen på uppdrag från en läkare (min var dock ej där). Han hade läst av provsvaren och jag hade lågt med vita blodkroppar, sämre än förra gången och då var det ju inte heller bra.Sedan består ju i sin tur de vita blodkropparna av olika "sorter" och mina Neutrofila, de som engagerar sig i om vi får in ovälkomna bakerier osv var låga, en bit under lägsta referensvärdet så doktorn var bekymrad.

Man har ju i och med det en ökad risk för infektioner då de är "få" som försvarar min kropp!!


I dag har jag blivit snorig, lite ont i halsen och lite feber.

Doktorn satte ut min plaquenil medicin och ville egentligen att jag skulle uppsöka en mer lokal läkare för att se så jag inte har tex halsfluss eller liknande, har ju ökad risk att det kan bli följdsjukdomar, särskilt med dåligt försvar....

Nu skulle de ju strax stänga lokala läkarstationen och själv tycker jag att jag borde ha mer ont i halsen om det skulle vara halsfluss, men visst det är ju inte alltid så heller. Dock avvaktar jag med det men måste bevaka hur febern är och blir jag sämre i halsen eller allmänt skulle jag absolut kontakta HSU och förklara mitt ärende, grundsjukdom och mina värden.

Sköterskan som ringde visste inte om de kom åt att se dem, men hon ville annars jag skulle berätta så de inte avfärdar mig med att avvakta ytterligare eller så.


Hade kompledigt idag och har ledig dag i morgon och sedan jobb helg.

Dock var sköterskan som ringde bestämd i tonen när hon sa att jag inte ska jobba om jag inte är bra för med de dåliga värderna så utsätter jag kroppen för onödiga risker och kan bli sämre ändå.


Grrrr!!! Blir lite trött på detta, är tredje förkylnings svängen i år.

Andra pinnar på med förkylning och jobbar om de orkar för att slippa karensdag och för att man vill jobba!

Själv förstår jag ju att jag kanske är i liten annan "sits" (även om jag inte vill tänka på det alls...) och ska vara extra rädd om mig men karensdagar är tråkiga och jag vill ju så gärna jobba, är ju urtrist att ringa och säga att man är sjuk också....

Har jag tur är jag mirakulöst frisk superfort...


På måndag skulle min doktor vara tillbaka och ringa mig, få se vad det resulterar i...


        

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 april 2011 09:51


  Underbart med våren, solen och värmen. Härlig årstid! Ledig några dagar och då blir det att ägna endel tid åt trädgården. Lite längre fram blir det mer att rikta in sig på vår altan som började byggas förra året men ska göras klart (saknar "st...

Av Åsa - 3 april 2011 22:44

Var till min dr förra veckan och nu har jag trappat ut kortisonet. Har känt mig enormt mycket tröttare sista dagarna och det kan ju vara just att kortisonet nu är borta, men bara att kämpa på och det kanske blir bättre.   Mina vita blodkroppar ...

Av Åsa - 22 mars 2011 22:02

Nyss hemkommen från jobbet.Är så tacksam för att jag har ett arbete som jag trivs med och har så härliga arbetskamrater.Finns ju många som inte trivs med det arbete de har eller med arbetskamraterna och det måste vara väldigt jobbigt. Nu smaskar ja...

Av Åsa - 12 mars 2011 17:21


   Tänk vad åren går fort.Idag fyller yngsta dottern 10år.Så här ska vi äta tacogratäng som födelsedagsbarnet önskat och sedan ska vi snaska på lördagsgodis och kika på melodifestivalen. I år har jag ingen riktig favorit (än) men kanske får under k...

Av Åsa - 11 mars 2011 09:12

Min mage mår till och från inte så bra men nu har det varit ihållande och har mest haft ont i magen sista veckorna.Äter omeprazol varje dag och försöker peta i mig sådant som ska passa magen i matväg men går "sådär". En av största orsakerna till be...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Klackebo-Två,fyrbenta och sjukdomen sle. med Blogkeen
Följ Klackebo-Två,fyrbenta och sjukdomen sle. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se