Alla inlägg under maj 2009

Av Åsa - 14 maj 2009 12:47

Till helgen får vi denna film "Allt flyter"att kika på och det gör mig glad.

DVD Film: Allt flyter

Älskar ju främst komedier och tror säkert jag kommer att få dra på smilbanden när jag ser denna.

Handlingen:En vild svensexa och ett svidande nederlag i innebandy väcker Fredriks passion för manligt konstsim. Han försöker övertyga sina gamla polare att börja simma, då det finns en chans att få tävla med laget i VM. Men vägen dit är allt annat än enkel. Måns Herngrens nya film är en komedi med "underdog tema" som handlar om manlig vänskap, omvänd könsdiskriminering och familjerelationer som sätts på riktigt hårda prov.



I kväll, om man orkar så kan vi se Jim Carey i "Yes man" och den lär väl också utbringa lite skrattande.

Handlingen:DVD Film: Yes Man

 Carl Allen är deppig, och det är inte så konstigt. Han har gått igenom en svår skilsmässa och har ett trist jobb. Men efter att ha varit och lyssnat på en självhjälpsguru hittar han ett högst originellt sätt att hantera sin livskris: att svara JA oavsett vad han får för fråga. Hoppa bungyjump? Javisst. Nappa på TV-shops ”ring nu-erbjudanden”? Jadå. Lära sig koreanska? Absolut. Hoppa på första bästa flyg? Ja, gärna. Vinna drömtjejens hjärta? Jajamän! Få fansen att kikna av skratt genom sanslösa upptåg? Yes man!


Av Åsa - 14 maj 2009 11:53

Det är så kallt ute idag och blåsigt, riktigt "inne" väder.


När jag var in till marsvinen såg de dock så förväntansfulla ut och jag fick känslan av att det är gräs de vill ha och inte morötterna jag kom släpandes på..

Det vara bara att meddela dem att kommer snart och krypa i varma kläder och så ut med påsen i högsta hugg på tomten.

Massa maskrosor med blad och gräs i olika sorter blev det och att se sina små fyrbenta bli så jätte glada över sin frukost är ju så härligt.Nog för att de även kastar sig över morötter  men gräs/kirsblads säsongen är ju nyligen påbörjad här så det är ju mer efterlängtat än morötter som knapras hela året runt.

Morötterna får bli deras kvällsmat istället tillsammans med lite gräs.


Läntar så efter lite värme igen så man kan ha dem ute ibland.

När vi tidigare hade varmt så fanns knappt ett enda grässtrå och nu när det finns är värmen bortblåst...


Av Åsa - 14 maj 2009 09:05

I går under jobb dagen så fick jag huvudvärk och den höll i sig hela kvällen trots medikamenter. I morse var det nästan helt bra igen, skönt.

I dag är jag ledig och jobbar sedan fre-söndag.


Det som är i kalendern i dag är inköp av blomma till Linneas kör fröken, men inte bara från henne utan de tjejer som är med i denna kör.I dag är sista träningen för terminen och vi tyckte det känndes mer passande att ge en liten uppskattning nu än på skolavslutningen.


Senare idag ska min rematolog doktor ringa så då ska jag hålla mig hemma.


Sen blir det väl lite städning osv men mest lugnt och skönt.

Fördelen med att jobba helger, vi har två av fem, så är det ju dessa lediga vardagar.Barnen i skolan, har man tur *skratt* så jobbar R och man får en lugn dag och tid för sig själv. Även R jobbar ju helger och får precis som jag ibland "egna" dagar.

Men visst med "handen på hjärtat" så tyckte jag det var bättre när vi gick var tredje helg och hoppas det kan bli så igen för oss....



Av Åsa - 14 maj 2009 08:38

I måndags blev det äntligen en tur till Ikea.

Denna dag har varit minst sagt efterlängtad, kände mig som ett barn på självaste julafton *skratt*.

Soffan Ektorp inhandlades i med vit klädsel,fotpallen i samma serie också i vitt, den är dessutom stor så två barn kan lätt sitta på den bredvid varandra och så har den förvaringsutrymme under sitsen, praktiskt!

Nu var ju det bruna tyget, korndal brun beställnings vara så den kommer , till soffa och fotpall i slutet av månaden.

Är ju kul det här att kunna byta klädsel och få lite variation ,det gillar jag.


Till soffan inhandlades kuddar i ljusbrunt,mörkbrun och vit filt.


Sedan blev det lite småsaker men så rycktes R med i handlandet och tyckte vi skulle "slå till" med en ny tvbänk också och jag samtyckte och hoppades även han skulle tycka om "rätt" ...

Jag ville ha en mörkbrun tv bänk och för att det passar bäst i vårt vardagsrum och R var på samma linje så det blev en sådan med.Jippi


Enda "molnet" var väl att jag ville köpa ett nytt soffbord också men finns inget där som passar hos oss,det tyckte varken R eller jag, har tittat lite på andra butiker men inte hittat något så vi väntar med det.

Är ju ingen vits att förhasta sig heller, ett soffbord ska man ju kunna ha många år så det letar vi vidare efter en annan gång.Kanske en tråkig dag under semestern...


Blev så fint med vit soffa och fotpall,kuddar, filtar och tvbänk.

Skönt att få känna att det är så trivsamt och precis som jag vill ha det, förutom bordet då med det kommer ju det med...

Av Åsa - 10 maj 2009 18:07

Fy så trött jag varit hela långa dagen, har varit på vippen att lägga mig för att sova flera gånger men det bär mig emot, vill helst inte sova på dagarna...

Så jag har hållit mig vaken och räknar med en tidig kväll i säng istället.


Barnen har gjort nåt hemgjort godis med bla. choklad och cornflakes.

Själv bakade jag en rulltårta tidigare (var trött och behövde nåt att göra) som vi hade till eftermiddagsfikat.

Nu funderar jag på om jag skulle sno ihop några chokladbollar till främst mig och R, då blir han glad då han kommer hem i kväll efter jobbet.

Av Åsa - 10 maj 2009 18:02

Om jag har tur så kan det snart ,äntligen blir en ny soffa, är inte lätt då R och jag sällan är lediga samtidigt och det varit mycket annat på en del kvällar.


Dock måste jag tydligen beställa den klädseln jag vill ha , Korndal brun i affären och när den sedan kommer skickas den hem till mig.

Själva soffan kan jag dock handla och så får det bli en annan klädsel så länge tills den bruna kommer. Tycker ju att en vit soffa är supersnyggt men inte så praktisk kanske. Dock lutar det åt att det blir en vit klädsel först, så har man att byta med också. Skulle ju gärna ha en röd också, skulle ju passa till jul......

Av Åsa - 10 maj 2009 16:24

Fökylningen ger sig inte av men är inte sämre iallafall, alltid nåt att glädja sig åt!!


Har inte gjort något speciellt i helgen utan mest tagit det lugnt.

Telefonen har använts lite till att prata med ev vikarier till sommaren.

Vi har ju tyvärr inte så många och alla har de egna jobb,eller är föräldrarlediga  och hoppar in hos oss ibland, vilket vi är sååå tacksamma för.Men det är inte lätt att få ihop det precis, men det är vi nog inte ensamma om....



Av Åsa - 7 maj 2009 10:21

Förkylningen vill inte ge sig men i morgon så jobbar jag igen iallafall.

Är bättre men fortfarande är det täppt i bihålorna och halsen är lite öm, men det ska nog gå bra ändå.Är sedan ledig i helgen.


Från reumatolog doktorn fick jag till mig att jag ska börja äta plaquenil medicinen så snart jag känner mig bra igen.

Sedan är det ju så att jag är mer känslig nu när jag fortfarande är förkyld för att "åka på" nåt nytt och mitt försvar är lite "glest".

Så visst, det allra bästa är ju att vara hemma och ta det lugnt och låta förkylningen ha sin gång men samtidigt så känns det som det kommer att ta flera dagar till innan detta ger sig.

Har inte tålamod att vänta! Får vara extra försiktig och handsprita ofta, vilket jag alltid gör tycker jag och hålla mig lite ifrån förkylda personer om möjligt. Sedan får man hoppas på "tur" !!!


Doktorn och jag har samtalstid inbokad på torsdagen,kommande vecka så då har vi bättre med tid att hinna prata och se hur jag mår och när nya prover ska tas osv.




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards