Senaste inläggen

Av Åsa - 15 juli 2009 20:00

I dag mådde jag inte alls så värst bra när jag klev upp vid 06.00

Hes och ond hals,lite feber och lite tät nos, sedan fick jag ont i magen men

det blev bra efter en omeprazol.


Ringde reumatologen eftersom jag fick till mig tidigare att fick jag ont i halsen tex så skulle jag höra av mig och ev ta blodprov pga att jag äter plaquenil för om man då ligger väldigt lågt i vita blodkroppar skulle man göra uppehåll med medicinen.

Tidigare, i våras så hade jag tagit prover och de ringde för jag "låg lågt" och undrade hur jag mådde, då hade jag precis börjat bli förkyld och lite halsont.Då blev beskedet att sätta ut plaquenilen och absolut gå till en lokal doktor för koll av halsen osv om jag blev sämre och skulle behöva antibiotika.

Nu sa sköterskan inte alls så utan jag skulle avvakta och att man inte alls brukar ta prov och ev sätta ut medicinen, det var mer andra sorters mediciner,blev jag dock betydligt sämre så skulle jag höra av mig igen.


Man blir ju inte alls klok på detta, men jag avvaktar väl.


Nu har jag 38 graders feber, halsont osv.Men är på benen som tur är, men blir väl en tidig kväll.

I morgon är det jobb igen då mellan 7.00-13.30, skönt med en kortare dag.

Får hoppas att man inte blir sämre, vi är ju inte så många sköterskor som jobbar så man vill ju helst inte vara hemma.....


ANNONS
Av Åsa - 14 juli 2009 20:57

I dag har några av marsvinen fått vara ute en stund, blev fyra hanar, dock inte i samma bur.

I den ena fick skinny killen Loke vara med lakeland kompisen Norton, den andra fick gästerna Guldis, satin kille och hans vän av rasen lakeland ,Nicke.


Tyvärr börjar man se att Guldis,Luneas Opuz har börjat få "satin sjukan" eller osteodystrofi som det egentligen heter.Skelettet kalkas ur och detta drabbar bara satiner.

Nu har jag varit extra vaksam också då jag vet att många satiner drabbas av detta och vi har haft en satin som vi fick ta bort tidigare med samma diagnos.Nu kanske någon undrar varför man då föder upp satin marsvin, men vi har köpt våra, inte fött upp och flera har även slutat föda upp dem just pga att det är så många som drabbas av OD.Det är synd dock att det är så, att OD är ett problem bland satinerna för de är så vackra.


Vi är glada dock att vi fått ha Opuz "Guldis" hos oss i flera år och han har förgyllt vår tillvaro. Han är ca 3 år och 3 månader nu och kommer att få somna in framöver hos en veterinär.

ANNONS
Av Åsa - 14 juli 2009 20:50

På denna bild kikar Lovisa på en gångbana bredvid ån, vatten i massor...

Av Åsa - 14 juli 2009 20:48

När vi var ner till "byn" så tog vi några bilder på vår översvämmade å.

Här kan man snart sitta på bänken och ta sig ett fotbad!

Normalt går å kanten bakom alla träden....

Av Åsa - 14 juli 2009 20:19

Ledig dag och så fort den gått, nu är det redan kväll och snart jobbdags igen.Är ledig i helgen och det ska bli skönt med två ledig dagar.


Här har det bara kommit några små mycket små droppar regn idag vilket är bra. Vi har vatten så det räcker här så regnet får gärna hålla sig borta i ett par veckor.....

Av Åsa - 13 juli 2009 22:33

Dessa bilder tog Linnea i dag "nere i byn",vatten,vatten....

Normalt sett går ån nedanför lilla "lusthuset".

Av Åsa - 13 juli 2009 21:40

I morgon har jag en ledig dag, trevligt och efterlängtad även om det gått bra att jobba.Är så glad över att jag verkligen har ett jobb jag trivs med och så bra arbetskamrater.På sommaren så är vi ju färre sjuksköterskor så det gäller att kunna samarbeta bra.


Vatten nivår blir sakta högre här i kommunen,vägen vi mest använder för att åka till jobbet osv är översvämmad, som tur är kan vi åka en annan längre väg över en bra,men där är det också en hög vatten nivå med översvämning men ännu har det inte nått över bron som tur är....Av Åsa - 13 juli 2009 21:25

Har kikat runt på utlandsresor till hösten, är så sugen på en greklands eller spanien tur.Vill boka in en NU!!

Men vet inte om jag vågar, dels så ska jag ju "undvika solen", men det löser jag med solkräm, parasoll och kläder, men så är det svininfluensan, inte så jag är så bekymrad egentligen men fler drabbas och skulle vi åka nu hade jag inte tvekat men det går ju inte då jag jobbar, men hur är det till hösten? Kan ju ha accelererat då och med tanke på att jag har sämre immunförsvar så kan det ju vara oklokt.

Får väl vänta lite och se hur det utvecklar sig om man vågar i väg mot hösten eller om vi blir "tvugna" att vänta till nästa år....


Bilden nedan har Linnea tagit på Cypernresan i våras.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Klackebo-Två,fyrbenta och sjukdomen sle. med Blogkeen
Följ Klackebo-Två,fyrbenta och sjukdomen sle. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se